Aangrijpende expositie over de vervolging van Joden in Nijmegen

In september is in de aula van de Joodse Begraafplaats in Nijmegen de indrukwekkende expositie ‘Razzia 17 november 1942’ te zien over de vervolging van Joodse inwoners tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Gedurende de Tweede Wereldoorlog werden Joodse inwoners in Nijmegen, net als elders in Nederland, als aparte groep geregistreerd, buitengesloten en vervolgd, naar kampen vervoerd en vermoord. Deze expositie toont deze gruwelijke gebeurtenissen aan de hand van persoonlijke verhalen en foto’s, en geeft bezoekers inzicht in de onmenselijke omstandigheden en de verstrekkende gevolgen van de vervolging door de nazi's.

De expositie was eerder te zien in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en raakte toen vele bezoekers diep. Met de nieuwe presentatie in de aula wil de Stichting Stolpersteine Nijmegen haar belangrijkste doelstelling benadrukken: de Nijmeegse slachtoffers van de Holocaust blijven herdenken.

De expositie wordt georganiseerd door de Stichting Stolpersteine Nijmegen in samenwerking met de Stichting Behoud Joodse Begraafplaats Nijmegen.

  • Plaats: Aula van de Joodse Begraafplaats, Postweg 62 in Nijmegen
  • Openstelling op zondag 1, 8, 15 en 22 september 2024, van 10 tot 17 uur
  • Toegang is gratis

Dit vind je misschien ook leuk...