The Big Draw Nederland in 2024

The Big Draw Nijmegen begon 11 jaar geleden en is inmiddels uitgegroeid tot The Big Draw Nederland.De afgelopen jaren organiseerden P-Art vanuit Nijmegen The Big Draw Festivals in verschillende steden. Dit zijn programma’s om aan mee te doen in de vorm van workshops en masterclasses of programma’s om naar te kijken. P-Art organiseerden dit samen met culturele instellingen, scholen, bedrijven, zorginstellingen, winkels en horecagelegenheden.

Sinds dag 1 zijn er door The Big Draw Nijmegen al veel samenwerkingen tussen verschillende (inter)nationale kunstenaars geïnitieerd. Door kunstenaars uit verschillende disciplines te koppelen ontstaan er nieuwe spannende cross-overs. Dit gebeurt niet enkel binnen Nederland; er werden verbindingen gelegd tussen kunstenaars uit o.a. Nederland, Duitsland, Polen, Engeland, Portugal, België, Japen, Zuid-Korea, ea. Tijdens het festival opent de nieuwe internationale Manga & Illustratie expositie.

The Big Draw Festival 2024

Van 6 t/m 8 september organiseren ze The Big Draw Festival met als thema: ‘Het Wezen van de Waarheid.’ Met op 7 september de grote publieksdag van 13:00 tot 16:00 op diverse plekken in het centrum van Nijmegend en de grote Artist Alley op het Mariënburgplein begint al om 11:00 uur. Kijk op de site voor het volledige programma en geef je op voor een activiteit. www.thebigdrawnederland.nl, kies je stad Nijmegen. Of haal het magazine in het hoofdkwartier op de Papengas 6.

Met het thema Wezen van de Waarheid nodigen ze je uit om je omgeving met frisse blik te herzien. Wat is waar? Wat is waarheid? Is mijn waarheid ook die van jou? Hoe ga je om met verschillende waarheden? Met verschillende verhalen? Met conflict?

Dit is het jaar waarin ze via de fantasie, waarheid bevragen. In een tijd vol met (des)informatie, conflict en onzekerheid doen ze er een schepje bovenop. Juist omdat via kunst en cultuur ze in staat zijn de onzekerheid met zekerheid te omarmen. Je gaat waarheid waar-nemen. Vanuit de gedachte dat de waarheid zich onthult en tegelijkertijd verbergt. We denken het te zien en verliezen het direct. 

Tijdens The Big Draw 2024 gaan ze experimenteren, verruimen en bevragen met workshops, exposities, lezingen en performances. Om zo het Wezen van de Waarheid een beetje te doorgronden. Want in dat wezen ligt de vrijheid.

Over Stichting P-Art

The Big Draw Nederland wordt georganiseerd door non-profit stichting P-Art. P-Art wil de kunst naar het publiek brengen en mensen inspireren met kunstzinnige events, community-art projecten, performances en placemaking in de publieke ruimte.  P-Art organiseert naast The Big Draw ook Murals, Placemaking, Stadstekenaar Nijmegen, programma ontwikkeling, ontwikkeling educatie programma’s en nog veel meer. 

Bekijk de website voor meer informatie.

Dit vind je misschien ook leuk...