Swim to Fight Cancer: Naast emotie en inspanning heel veel plezier aan de Spiegelwaal in Nijmegen

Het is bijna zover. Op zondag 1 september zwemmen er honderden helden door de Spiegelwaal voor Swim to Fight Cancer Nijmegen. Het is dit jaar alweer de zesde editie van het evenement. Door het sponsorgeld dat deze helden inzamelen is er meer onderzoek mogelijk, waardoor kanker hopelijk geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn! Er is genoeg lekkers te eten en te drinken, plus entertainment voor de zwemmers en het publiek. Deelname is nog mogelijk tot de dag vóór het evenement en elke donatie is enorm belangrijk! Ook na het evenement kun je nog doneren.

Klaar voor de start!

Deelnemers bereiden zich voor, alle vrijwilligers hebben zich in het zweet gewerkt. Laatste puntjes op de i en dan gaat het los. Op zondag 1 september staat de Nijmeegse Spiegelwaal op zijn kop! Iedereen is welkom tijdens de jubileum editie van de Nijmeegse Swim to Fight Cancer. Naast het aanmoedigen van alle helden die zwemmen, is er meer dan genoeg te halen qua eten en drinken. Ook kun je natuurlijk doneren aan ons mooie goede doel ter plaatse! De opening van de Swim wordt om 12.45 uur gedaan door onder andere burgemeester Bruls en kort daarna zullen de zwemmers het water induiken. Dit gebeurt in ‘’waves’’ van een controleerbaar aantal zwemmers. Veiligheid staat bij de Swim voorop. De presentatoren Jochem van Gelder en Maurice de Mandt zorgen samen met de DJ voor een dag vol entertainment. Nadat alle zwemmers het water uit zijn, dit zal rond 16.15 uur zijn, zal de bekendmaking van het bedrag van de opgehaalde donaties zijn. Iedereen kan daarna blijven hangen en onder het genot van een hapje en drankje bij onze horeca en foodtrucks, met alle zwemmers genieten van de mooie Nijmeegse skyline.

Donaties maken het verschil

Inmiddels hebben 301 deelnemers zich ingeschreven, doen business teams van verschillende bedrijven mee en gaan families en vrienden de uitdaging aan. Dit allemaal met hetzelfde doel: een wereld zonder kanker. Allemaal voor geliefden die strijden of hebben gestreden tegen deze vreselijke rotziekte. De laatste donatiestand van vorige week was ruim 94.000 euro. Geweldig natuurlijk! Stichting Fight Cancer is dankbaar voor alle donaties en deelnemers die een duik wagen: "Geweldig om te zien dat er bedrijven en individuen zijn die sponsoring of donaties doen in welke vorm dan ook. Ruim 4900 donateurs dragen hun steentje bij. Donaties zijn meer dan welkom in welke vorm dan ook. Donaties zijn ontzettend belangrijk om de strijd tegen kanker te kunnen voortzetten."

Aanmelden, doneren of aanmoedigen

Heb je niets te doen en wil je je graag inzetten voor het goede doel? Meld je dan aan als vrijwilliger tijdens de Swim. Wil je liever zwemmen? Trek je wetsuit aan en wees welkom aan de start van de Swim. Gewoon gezellig een dagje uit in het mooie Nijmegen? Zondag 1 september: Swim to Fight Cancer Nijmegen!

Iedereen die nog een donatie wil leveren of mee wil zwemmen kan dit doen via deze website.

Dit vind je misschien ook leuk...