Popronde Nijmegen maakt programma bekend

Het grootste rondreizende festival van Nederland Popronde strijkt dit jaar op 14 september neer op het Waalplein van het Nyma terrein en in het centrum van Nijmegen. 87 van de meest talentvolle acts van dit moment geven 88 optredens op 35 locaties.

Muziekhoofdstad voor één dag

Deze week maakte Popronde Nijmegen haar programma bekend. Op zaterdag 14 september tovert ‘het grootste reizende festival van Nederland’ Nijmegen voor de 30e keer om tot Muziekhoofdstad van Nederland. Voor tenminste één dag, met 88 optredens op 35 locaties. Popronde vindt plaats in allerlei soorten locaties in het centrum van de stad, die voor één dag omgetoverd worden tot poppodium. Denk aan Opoe Sientje, cafés als de Plak en Paak Vinylbar, maar ook Black & Blue, MakeMyDay en Bibliotheek de Mariënburg zijn op 14 september poppodium voor een dag. Alle optredens zijn gratis toegankelijk!

© Jessie Kamp

Programma Popronde Nijmegen op 14 september

Het programma van Popronde Nijmegen start dit jaar voor het eerst op het Waalplein van het NYMA-terrein. In samenwerking met REX, Skatepark Waalhalla, Expo Bart en Brouwerij Oersoep. 32Elephants bijt om 14.00 uur het spits af in Waalhalla. In thuisstad Nijmegen wordt traditiegetrouw het startschot van het Popronde-seizoen gegeven. Daarom is er een officiële opening om 19.00 uur in de iconische St. Stevenskerk.

© Jessie Kamp

Oud-deelnemer The Vices, die na Popronde onder andere door de VS tourden en op Pinkpop stonden, wordt geïnterviewd over de belevenissen tijdens hun deelname. Daarna trapt altviolist Hessel Moeselaar met zijn eenmansorkest Popronde 2024 officieel af. Hierna gaat het programma verder in het centrum van Nijmegen en gaat door tot 02.45 uur met BlackBeach op de Afterparty in Doornroosje. Het volledige programma kun je hier vinden!

Over de Popronde

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf zaterdag 14 september tot en met zaterdag 30 november reizen de 99 geselecteerde acts langs 41 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Popronde tourt 12 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de meest talentvolle muzikanten van het moment, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Rondé, Froukje, The Vices, néomi, De Staat, Chef’Special, Hiqpy, Droom Dit, My Baby, Wies, Jeangu Macrooy en Meau.

Naast Nijmegen strijkt de Popronde dit jaar ook neer in Arnhem, Wageningen, Utrecht en ’s- Hertogenbosch en nog 36 andere steden door het hele land. Kijk voor informatie over de Popronde, de selectie van 2024 en het programma van de steden op www.popronde.nl.

 

Dit vind je misschien ook leuk...