Eerste editie Kunstroute Lent op 21 en 22 september 2024

Op zaterdag 21 en zondag 22 september 2024 vindt van 11.00 tot 17.00 uur de eerste editie van Kunstroute Lent plaats. Op verschillende plekken in Lent exposeren ruim 30 kunstenaars hun werk. De gratis route loopt langs diverse eigen ateliers en/of tuinen en een aantal gemeenschappelijk expositielocaties.

De Dorpsschuur is de startlocatie van de Kunstroute. Hier is een overzichtstentoonstelling met van elke kunstenaar één werk. In de Dorpsschuur is ook het routeboekje met een aantal kortingsbonnen verkrijgbaar. Er doen 33 Lentse kunstenaars (!) met uiteenlopende disciplines mee: van schilderkunst, keramiek tot installaties en van beeldhouwkunst, collages, fotografie tot assemblages. Het routeboekje ligt uiteraard ook op andere plekken.


De route is uitstekend fietsbaar en deels ook met gemak wandelbaar. Alleen al aan de Vrouwe Udasingel staan er acht atelierdeuren open. Naast de eigen ateliers en/of tuinen zijn er drie gemeenschappelijke expositielocaties: Café Waalzicht, wijngaard Het Hamerstuk en het pand van Strijbosch Thunnissen in het nieuwe winkelcentrum De Waalsprong.

“De Kunstroute is een mooie gelegenheid om Lentse kunstenaars te ontmoeten, kunst te kijken en wie weet zelfs kunst te kopen. Maar ook om elkaar als Lentenaren te ontmoeten en te zien wat Lent allemaal te bieden heeft. Want dat is vooral wat we met de Kunstroute hopen te bereiken: meer onderlinge verbinding in ons voormalige tuindersdorp en dit snel groeiende stadsdeel,” aldus initiatiefneemster en organisator Marion Zwart.

Daarom wordt er niet alleen samengewerkt met kunstenaars, maar ook met lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties als Bindkracht10. “Zo proberen we de asielzoekers die nu in Lent een plek hebben gekregen erbij te betrekken. En hopelijk lukt het ook om jongeren aan ons te binden. Verder is het geweldig hoeveel ondernemers belangeloos meewerken. Door bijvoorbeeld gratis expositieruimte beschikbaar te stellen of een leuke kleurplaat weg te geven. Echt super!”

De organisatie is geheel vrijwillig. Gelukkig is er wel net voldoende financiële ondersteuning zodat er professioneel publiciteitsmateriaal gemaakt kan worden. Marion: “We willen de Kunstroute meteen goed op de kaart zetten en daar hoort een professionele uitstraling bij. Dankzij financiële bijdrages van gemeente Nijmegen, Stichting De Schepper Delft, Lindenberg Doe Het Zelf, adverteerders en de kunstenaars zelf is dat goed gelukt!”


Meer informatie over de Kunstroute is te vinden op www.kunstroutelent.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...