Een nieuwe kijk op straf(recht) in onze samenleving: Een voorstelling van Wabi Sabi Theater & Het Houten Huis

Hoe gaan we om met straf(recht) in onze samenleving en wat doet uitsluiting met de mens? Deze en andere vragen komen naar voren in de voorstelling TERECHT van Wabi Sabi Theater & Het Houten Huis. Regisseur Maarten Smit interviewde verschillende mensen, van daders tot gevangenisdirecteur, en maakte met deze input een voorstelling vol dans, livemuziek en tekst over het Nederlands strafrechtsysteem. TERECHT is op woensdag 18 september in de Lindenberg te zien, tevens de enige keer dat de voorstelling in Gelderland te zien is.

“Ik heb deze voorstelling vorig jaar gezien op Oerol en was er toen erg door geraakt. Het is een hele mooie muzikale voorstelling, waarin dans en live muziek met elkaar versmelten. Maar het heeft ook een actuele en relevante thematiek over wanneer je een dader bent en wanneer slachtoffer. En hoe we in de maatschappij omgaan met (ex) gedetineerden en hoe dat je leven tekent. Dat alles wordt op een hele mooie manier invoelbaar gemaakt,” aldus Lindenberg-programmeur Arianne Perez-Koeleman over TERECHT.

Over TERECHT

TERECHT is een eigenzinnige mix van dans, tekst en livemuziek, gebaseerd op moedige, tragische en hoopgevende verhalen. Wat is de impact van proces, straf en detentie en de terugkeer in de samenleving? In een absurde rechtbank, worstelen rechters, verdachten, slachtoffers en experts om hun menselijkheid te behouden. Het publiek ziet het onderscheid tussen alle betrokkenen echter steeds verder vervagen.

Nagesprek met ex-gedetineerde

Na de voorstelling vertelt een ex-gedetineerde over zijn of haar eigen ervaring binnen het strafrechtsysteem, waarna bezoekers de kans hebben om vragen te stellen en in gesprek te gaan.

 
TERECHT van Wabi Sabi Theater & Het Houten Huis is te zien op woensdag 18 september om 20.00 uur in Lindenberg Cultuurhuis. Kaarten (€ 20,50) zijn koop via www.delindenberg.com

 

Dit vind je misschien ook leuk...