5x leuke verhalen van Radboud Recharge: mei 2022

 » Werk & ondernemen » Nijmegen innoveert

Met Radboud Recharge wil de Radboud Universiteit mensen het hele leven lang laten leren. Op het platform kun je onder meer boeiende lezingen, interviews met vooraanstaande wetenschappers ontdekken en verbreed je kennis met tips van succesvolle alumni. Van elk verhaal kun je wel iets leren. Elke maand kiezen we enkele leuke verhalen voor je uit.

1) Hybride werken verdwijnt niet meer

Hybride werken verdwijnt niet meerTijdens de coronacrisis hebben vooral hoogopgeleiden de voordelen van thuiswerken ontdekt. Zij willen veelal niet meer fulltime terug naar kantoor. Hybride werken is de oplossing voor de toekomst, zegt universitair docent Bestuurskunde Stéfanie André.

Lees het hele verhaal

2) Wanneer ben je intelligent?

Test jij wel eens met een IQ-test hoe slim je bent? Hoewel het vaak leuke testjes zijn, is er volgens Marc Hendriks (Radboud Universiteit) wel het een en ander op aan te merken. In dit college legt hij uit hoe het beter kan.

Lees het hele verhaal

3) Het omstandereffect: hoe onze inactiviteit de geschiedenis vormt

Van niet naar voren stappen met ideeën op kantoor, tot niet protesteren tegen grote schendingen van mensenrechten en vrijheden; omstanders spelen een belangrijke rol in de manier waarop persoonlijke en globale gebeurtenissen zich ontwikkelen.

Lees het hele verhaal

4) Waarom wil je schattige dingen het liefst fijnknijpen?

Wil je een kleine, pluizige kitten ook zo graag fijnknijpen? Nou, je bent niet de enige.

De neiging om iets te bijten, knijpen of eten omdat het zo schattig is, komt velen van ons bekend voor. Er zijn zelfs woorden in bepaalde talen om dit gevoel te beschrijven; bijvoorbeeld het woord gigil in Filipijns Tagalog verwijst naar “het knarsen van de tanden en de neiging om iets dat ondraaglijk schattig is te prikken of knijpen”. Hoe tegenstrijdig dit ook mag zijn, dit psychologische fenomeen heeft zo zijn bestaansredenen.

Lees het hele verhaal

5) Je brein tijdens veranderingen

Veranderingen zijn stressvol en kunnen soms moeilijk te accepteren zijn, maar onze breinen kunnen de uitdaging goed aan.

Lees het hele verhaal

 

Voor meer verhalen en inzichten, check Radboud Recharge.

Dit vind je misschien ook interessant...