Vijf locaties slaan handen ineen tijdens Kunstkracht op 21 september 2024

Op 21 september 2024 slaan vijf locaties op het NYMA-terrein hun handen ineen voor het evenement Kunstkracht. Van 19.30 tot 23.00 uur beleef je op iedere locatie een uniek programma: van muziek op het dak bij Expo Bart en een theaterpreview bij Oersoep tot een vervreemdende performance op het Waalplein. Een avond vol kunst, muziek en theater.

Het programma vindt plaats op vijf locaties aan het Waalplein: Expo BartOersoepREXWereldkoks en WaalhallaBrebl programmeert optredens van diverse artiesten op het terras van Wereldkoks, bij Waalhalla en REX. Bij Expo Bart vindt deze avond de opening plaats van het kunstproject het 06-museum, van Michiel van der Werf en Danny Foolen. Om 21.30 uur is er een dakconcert van het nederpoptrio Wildgroei. Theatergroep Greppel geeft een preview van de voorstelling Zwijgen is een optie bij Oersoep. Op het Waalplein vindt een performance plaats van RUIS door beeldend kunstenaar Renee Riebeek. In Riebeeks When Swallows Fly High (2024) speelt een vermoeide zakenman de hoofdrol, die tot leven wordt gebracht in de vorm van een performance.

Het evenement is gratis toegankelijk. Bezoekers kunnen doorlopend van 19.30 tot 23.00 uur alle locaties bezoeken. Drankjes en hapjes zijn verkrijgbaar bij Oersoep en REX.

Programma-overzicht

Expo Bart
19.30 uur: Opening van het 06-museum van Michiel van der Werf & Danny Foolen (doorlopend te bezoeken tot 23:00 uur)
21.30 uur: Optreden van Wildgroei vanaf het dak van Expo Bart

Oersoep
Preview van de muziektheatervoorstelling Zwijgen is een optie van TG Greppel

REX
Saxofonist Wietse Voermans (programma door Brebl)

Waalhalla
Muziek & skaten

Op het Waalplein
Performance When Swallows Fly High van beeldend kunstenaar Renee Riebeek, uitgevoerd door RUIS

Wereldkoks
Djembé-workshop door Peter van Doornum (Gustavson Audio) (programma door Brebl)

De optredens sluiten op elkaar aan, zodat je langs alle locaties kunt hoppen. Een blokkenschema wordt binnenkort bekendgemaakt! Check de websites van de deelnemende locaties om meer te weten over het programma.

Kunstkracht vindt plaats op 21 september van 19.30 tot 23.00 uur op het NYMA-terrein in Nijmegen. Toegang is gratis.

Dit vind je misschien ook leuk...