ACN verkent: Verborgen plekken (fietstocht)

Achter de gebouwen van Nijmegen verhullen zich vele verborgen plekken, stadsoases die aan het zicht van de alledaagse passant onttrokken zijn en niet altijd publiekelijk toegankelijk. Ga mee op verkenning in een fietstocht met architect Frank Willems en ontdek de verborgen parels van de stad.

Zoals in Amsterdam de begijnhofjes wereldberoemd zijn kent Nijmegen ook vele bijzondere plekken in de binnenstad en daarbuiten. De fietstocht start bij de Hezelpoort, van waaruit we zigzaggend door de binnenstad verborgen plekken verkennen. Daarnaast bezoeken we het stationsgebied, een mooi binnenterrein van een project van Mecanoo in Hazenkamp en de Javastraat in Nijmegen Oost, waar een bijzonder bosje aansluit op een prachtige privétuin in Engelse sfeer.

Over de rondleider

Frank Willems is architect en coördinator van ACN verkent. Hij werkte bij Level of Detail Architecten, is medeoprichter van Architectuurcentrum Nijmegen en al lange tijd betrokken als rondleider bij ACN. Inmiddels kent Willems Nijmegen op zijn duim.

  • Datum: zaterdag 14 september 2024
  • Tijd: 11.00 uur – 12.30 uur
  • Start: Joris Ivensplein, Nijmegen
  • Deelname: € 7,50 | studenten €2,50

Deze rondleiding is een fietstocht, dus kom op de fiets!

Meer informatie: www.architectuurcentrumnijmegen.nl

Dit vind je misschien ook leuk...