5x HAN New Horizon updates: juni 2022
⌂ » Werk & ondernemen » Nijmegen innoveert
Bij de HAN University of Applied Sciences zoeken ze samen met bedrijven uit de regio naar duurzame oplossingen; oplossingen die slim, schoon en sociaal zijn. Deze samenwerkingen organiseren ze vanuit hun opleidingen, lectoraten, centres of expertise vanuit de focus op 3 thema's: Health, Sustainable Energy & Environment en Smart Region. Deze 3 thema’s zorgen dat verschillende opleidingen en onderzoekers samenwerken aan praktijkgericht onderzoek en innovaties in het werkveld. Regelmatig geeft de HAN updates wat daar uitkomt. Hier lees je waar de HAN afgelopen maand mee bezig is geweest.
1) Technologie ondersteunt kwetsbare jongeren
Hoe kan technologie kwetsbare jongeren helpen bij het vergroten van hun zelfstandigheid in de samenleving? De eCoach methode helpt zorgprofessionals om jongeren te begeleiden in het samenstellen van betekenisvolle, op maat gesneden ondersteunende technologie. De komende 2,5 jaar ontwikkelt de HAN deze methode.
2) Complexe waterkeringszorg met Serious Gaming aanpakken
Een dijk is zelden enkel een waterkering. Denk aan de ligging in de natuur, de woningen die er vaak op staan en de kabels en leidingen die er liggen. Je hebt dus bij dijkbeheer te maken met verschillende partijen. De onderlinge afstemming binnen en tussen partijen kan vaak beter, maar hoe?
3) Wat is erger: extreme regenval of droogte?
In Nederland praten we graag over het weer. Dan is het te koud, te nat of te warm en te droog. Zo klaagden we in mei massaal steen en been over de droogte, begin juni is nog nooit zo nat geweest en nu is het weer snikheet. Op 17 juni was het de Dag van de Droogte, een mooi moment om bij dit onderwerp stil te staan en onderzoeker bij het HAN Lectoraat Sustainable River Management, Maarten Podt, aan de tand te voelen.
4) Learning community ecosystemen
Om een ecosysteem in de regio te versterken, is het belangrijk dat belanghebbenden samen een gezamenlijke visie neerzetten. Maar wat wordt er eigenlijk verstaan onder een ecosysteem? Welke rollen zijn er? Wat zijn de grenzen? Ervaringsdeskundigen en experts gaan erover in discussie in een landelijke leergemeenschap.
5) Website met wartaal
Heb jij ook wel eens dat je een link op een website niet kunt vinden? Of dat de screenreader opeens wartaal uitslaat? Grote kans dat je een van de ruim 3.000 overheidswebsites te pakken hebt waar de toegankelijkheid nog niet optimaal is – zeker niet voor de pakweg 15 procent van de mensen die met enige vorm van visuele, auditieve of motorische beperking zitten.
Voor meer verhalen en inzichten, check HAN nieuws.