Dit AI-model is zekerder over onzekerheid
Dit AI-model is zekerder over onzekerheid
Thom Badings ontwikkelde een nieuwe methode om de onvoorspelbaarheid van AI-systemen te voorspellen. Hij promoveert 27 maart aan de Radboud Universiteit.
Nijmegen is een stad die zich profileert als wereldwijde topspeler bij het oplossen van maatschappelijke issues en vraagstukken. Lees hier de verhalen van innovatieve Nijmeegse kennisinstellingen en organisaties en leer de stad op een andere manier kennen.
290 resultaten
Thom Badings ontwikkelde een nieuwe methode om de onvoorspelbaarheid van AI-systemen te voorspellen. Hij promoveert 27 maart aan de Radboud Universiteit.
Mensen met een actievere amygdala, een hersengebied dat dreiging verwerkt, lopen meer risico op PTSS na een trauma. Dit blijkt uit onderzoek onder politieagenten door neurowetenschapper Linda de Voogd en haar team aan de Radboud Universiteit.
Meer lezen over Waarom de een gevoeliger is voor het ontwikkelen van PTSS-symptomen dan de ander
Het Radboudumc-onderzoek ‘Een wc-bril die meet in een poep en een scheet’ is de winnaar van de negende Klokhuis Wetenschapsprijs. Het winnende project is van technisch geneeskundige Lotte Hazeleger en MDL-arts Marjolijn Duijvestein.
Meer lezen over Radboudumc-onderzoek wint Klokhuis Wetenschapsprijs
Mair Therapeutics is een biotech startup gericht op de ontwikkeling van behandelingen voor neurodegeneratieve aandoeningen zoals Parkinson. Dankzij een financiering kan het bedrijf verder investeren in onderzoek en ontwikkeling.
Jaarlijks wordt op 28 februari aandacht gevraagd voor zeldzame aandoeningen, die voorkomen bij minder dan 1 op de 2.000 mensen. Het Radboudumc bundelt kennis en doet veel onderzoek naar deze ziekten, onder andere met behulp van fruitvliegjes.
Meer lezen over Hoe fruitvliegjes helpen bij opsporing afwijkend gen
Radboud Universiteit en Universiteit Maastricht bundelen krachten met AI-experts om een platform te creëren voor niet-invasieve, gepersonaliseerde breinstimulatie. Ze willen de mogelijkheden om hersenen bij te sturen aanzienlijk uitbreiden.
Nederland geeft veel geld uit aan de behandeling van ziektes, terwijl er relatief weinig naar preventie gaat. Rogier Verstralen wil deze balans verschuiven met Beter Verwijs.
Meer lezen over Beter Verwijs maakt leefstijlzorg eenvoudig beschikbaar voor iedereen
Bij iemand die onder stress staat, vindt er een sterkere communicatie plaats tussen het brein en de spieren, dan bij iemand die ontspannen is. Dat blijkt uit onderzoek van neurowetenschapper Yvonne Visser van de Radboud Universiteit.
Meer lezen over Hoe de stress van een WK-finale ervoor kan zorgen dat je als keeper beter reageert
Een getrainde computer kan op een MRI-scan verschillende oorzaken van lage rugpijn opsporen. Deze technologie kan in de toekomst helpen bij de beslissing of een operatie bij rugpijn zinvol is of niet, blijkt uit het proefschrift van Jasper van der Graaf.
Meer lezen over Beknelde zenuw of scheefstand: AI vindt de oorzaak van lage rugpijn