Drift en KABOUTERTJE PUTLUCHT lanceren Vierdaagse-anthem

Het klinkt grappig en dat is het ook: twee Nijmeegse iconen Drift en KABOUTERTJE PUTLUCHT slaan de handen ineen en lanceren de enige echte onofficiële soundtrack van de Vierdaagsefeesten 2024. Het initiatief is een eerbetoon aan de mooiste week van het jaar, en is ontwikkeld ter promotie van het nieuwe gratis Drift Vierdaagse-evenement Maandag Bestaat Niet.

"Ons nieuwe evenement is een cadeau aan de stad en een ode aan de Vierdaagse. Het leek ons mooi om daar een echt anthem bij te creëren, en eigenlijk was er maar één act die direct bij ons naar boven kwam. Dat was KABOUTERTJE PUTLUCHT. Veel Nijmeegser krijg je het namelijk niet,” aldus Brent Roozendaal, creatief directeur van Drift. "Toen we het idee bij hen neerlegden bleek dat zij zelf ook al met deze gedachte speelden.”In De Waal Zien Zakken is een italo-esque ode aan de Vierdaagse in het donker. “Waar het normaal over de lopers gaat, vonden wij het hoog tijd voor een eerbetoon aan de feestvierders en sfeermakers die de week zo’n glans geven," legt Brent uit.

Maandag Bestaat Niet

De bijbehorende clip is hier te bekijken. Tijdens het nieuwe maandagfestival Maandag Bestaat Niet op 15 juli tussen 20.00 en 21.00 uur brengt KABOUTERTJE PUTLUCHT de track voor het eerst live ten gehore. Het gratis evenement aan de Waalkade bij Smaakmarkt Labyrinth tovert traditioneel gezien de rustigste dag van de Vierdaagse om tot de meest uitbundige! “Voor ons is de Vierdaagse al jaren de meest bijzondere week van het jaar. Vroeger een hele week in de nacht, daarna met onze roemruchte bootfeesten en dit jaar voegen we hier Maandag Bestaat Niet plus twee nacht-evenementen aan toe,” vertelt Brent.

© Edwin Smits

Het programma, dat zich uitstrekt van 13.00 tot 00.30 uur is er voor dansers en liefhebbers van alle leeftijden. De dag opent met Drift-je, een kinderdisco waar oude Drift dj-ouders hun platen weer afstoffen, om een speciaal setje neer te zetten voor hun kroost. Vanaf 16.00 uur staat er een scherpe selectie aan (inter)nationale topacts verdeeld over twee stages. Zo zie je er live-sensatie en dj Elias Mazian met zijn band en kruipen Identified Patient, Cleanfield, BELLA, Blay, Kim Josefine, Lizzy Green en ISAbella achter de draaitafels.

Aansluitend is er Dinsdag Bestaat Niet als afterparty in Mesh, georganiseerd in samenwerking met Terra, waar ISAbella aantreedt met Hennio, Leo & Tomas en Luna Ludmilla. Kaarten zijn nu verkrijgbaar.

Drukste Vierdaagseweek ooit voor Drift

Met maar liefst vijftien evenementen is het voor de Nijmeegse organisatie misschien wel de drukste week in haar 22 jarige bestaan. Naast Maandag en Dinsdag Bestaat Niet vertrekken gedurende de week elf vaarten van Drift op de Boot, en is Drift ook nog onderdeel van Via Electronica.

Over Drift

Drift Festival staat bekend als een van de meest vooruitstrevende dancefestivals van Nederland en presenteert op een prachtlocatie het beste van nu en van Nijmegen. De combinatie van een diverse line-up en een toegewijd publiek maakt Drift al ruim twee decennia dé ontmoetingsplek voor liefhebbers van elektronische muziek en cultuur.

Over KABOUTERTJE PUTLUCHT

KABOUTERTJE PUTLUCHT is dé rave-punk-band van Nijmegen. Of, in eigen woorden: “Een dampende gierput, naadzweet, smerige riffs, KABOUTERTJE PUTLUCHT. De naam zelf dekt de lading eigenlijk al perfect. Vies domme beats met vadsig lekkere lyrics. Humor wordt ongegeneerd afgewisseld met dieptreurige verhalen. Een muzikale crossbaan.

'In De Waal Zien Zakken' is te beluisteren via Bandcamp, Spotify, YouTube en Soundcloud.

Dit vind je misschien ook leuk...