5x jongerentips in Nijmegen - 9 t/m 15 september 2024

In Nijmegen ontdek je de nieuwste muzikale talenten en dans je van de vroege avond tot diep in de nacht. Lees snel verder voor onze jongerentips van deze week!

1. Wat drijft tradwives?

Fulltime huisvrouw zijn: koken, poetsen en voor je kinderen zorgen terwijl je man de kost verdient. Sommige vrouwen gaan terug naar de traditionele rolverdeling tussen man en vrouw. Tradwives noemen ze zichzelf. Waarom willen deze vrouwen zo graag terug naar vroegere tijden? Is dit de ondergang van vrouwenemancipatie, of juist een nieuw soort feminisme? Kom luisteren naar theoloog Mariecke van den Berg en socioloog Katia Begall, en ontdek wat tradwives drijft.

Maandag 9 september om 20.00 uur in LUX.

2. Nachtcollege

Op vrijdag 13 september maakt Nachtcollege zijn comeback naar Doornroosje in Nijmegen. De avond keert na 6 jaar terug om Doornroosje op haar grondvesten te laten trillen met de beste hardtechno namen.

Vrijdag 13 september om 23.00 uur in Poppodium Doornroosje.

 

3. On the Block Festival

Het OTB Festival komt eraan! Op 15 september barst het los. Net als vorig jaar zullen 15 geweldige artiesten hun talenten laten zien. En als klap op de vuurpijl sluit ADF ANTJE het festival af met een knallende performance. Steun The Movement en nodig je vrienden en familie uit—ze willen dit niet missen. Iedereen is welkom, zolang je maar een goede vibe meeneemt!

Zondag 15 september om 12.00 uur in de Achtertuin.

4. Popronde

Popronde is een landelijk reizend festival dat ieder najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. Op zaterdag 14 september zal de eerste Popronde plaatsvinden in NIJMEGEN. Dit jaar is best een beetje speciaal. Dit wordt namelijk de 30e editie van Popronde Nijmegen! Deze dag treden bijna 90 acts op bij bijna 40 podia en locaties in Nijmegen. Voorbeelden van deelnemende locaties zijn cafés, galeries, theaters, platenzaken, kerken, poppodia en clubs in het centrum van een stad.

Zaterdag 14 september vanaf 14.00 uur op diverse locaties.

 

5. Vroeg Pieken

Wil jij je weekend vroeg op de vrijdagavond inluiden? Kom dan naar Vroeg Pieken! Hier hoef je niet tot middernacht te wachten om te kunnen dansen op je favoriete nummers. Vroeg Pieken start om 20:00u en zorgt ervoor dat je om 00.30u helemaal voldaan aan je weekend bent begonnen. Lekker vroeg losgaan op de door jou gekozen hitjes, want jij bepaalt welke nummers er bij Vroeg Pieken gedraaid worden. Ideaal toch?

Vrijdag 13 september om 20.00 uur in Waalhalla.

Dit vind je misschien ook leuk...