5x jongerentips in Nijmegen - 7 t/m 13 oktober 2024

De dagen worden korter en de herfst laat zich goed voelen. Gelukkig valt er deze week in Nijmegen weer genoeg te beleven om de gure dagen door te komen. Lees snel verder voor onze jongerentips!

1. Toekomst zonder plastic?

Is een leven zonder plastic nog wel haalbaar? Zijn de manieren waarop we nu recyclen wel nuttig? Denk verder over plastic met milieukundige Ad Ragas en chemicus Jeroen Jansen tijdens de lezing 'Toekomst zonder plastic?' Luister ook naar drummers Rogier de Nijs en Sjaak van Dam die met hun performance Soundtrack of the Plastic Age een statement maken tegen de wegwerpcultuur en vóór een schonere wereld.

Maandag 7 oktober om 20.00 uur in LUX.

2. Pubquiz

Elke eerste maandag van de maand is het weer tijd voor de Pubquiz bij Restaurant De Industrie. In 10 rondes vragen zal quizmaster Joep jullie kennis testen. Meld je nu aan voor een gezellige avond quizzen en wellicht val je nog in de prijzen ook!

Maandag 7 oktober om 20.00 uur in Restaurant De Industrie.

 

3. Schuum Mellow

Op 13 oktober strijkt Schuum opnieuw neer in de Thiemeloods! Elke maand organiseert Schuum optredens van lokale talenten op verschillende locaties in de stad. Zij selecteren voor jou de meest bijzondere artiesten: van opkomende talenten tot doorgewinterde muzikanten. Bij Schuum ontdek je altijd nieuwe acts. Deze editie staat in het teken van dromerige, psychedelische en atmosferische muziek.

Zondag 13 oktober om 20.00 uur in de Thiemeloods.

4. Frits Friday

Frits Friday is de ultieme vrijdagborrel op de mooiste en meest unieke locaties. Hij zorgt voor lekkere muziek, heerlijke drankjes, waanzinnige hapjes, en nodigt iedereen uit om samen met vrienden en vriendinnen te genieten van gezelligheid en vooral veel gekkigheid! Bij Frits draait het om vroeg samenkomen, al vanaf 18:00 uur, vroeg feesten en op tijd weer naar huis om 00:00 uur!

Vrijdag 11 oktober om 18.00 uur in De Vereeniging Café-Restaurant.

 

5. Lunchbus

Tot en met 19 oktober vind je bij Sancta Maria in de wijk Hees, het bijzondere mobiele restaurant van Mirjam Jongerius: een echte Amerikaanse schoolbus. Op deze unieke locatie kun je, van donderdag tot en met zaterdag, genieten van een warm kopje koffie of een heerlijke lunch.

Tot en met 19 oktober, op donderdag tot zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur bij Sancta Maria.

Extra tip: Dear Reader (Taylor's Version)

Taylor Swift is een van de bekendste artiesten van dit moment. Reden voor de Bibliotheek Gelderland Zuid om, samen met Nimma Talks en Dekker v.d. Vegt, een avond over deze wereldberoemde zangeres, muzikante, schrijfster en actrice te organiseren. Een groep fans, Swifties genaamd, dacht mee over het programma, getiteld Dear Reader (Taylor’s Version). Een avond voor en door Swifties, maar ook voor Swifties-to-be.

Vrijdag 11 oktober om 19.00 uur in Bibliotheek Mariënburg.

 

Dit vind je misschien ook leuk...