5x jongerentips in Nijmegen - 23 t/m 29 september 2024

Van een theaterspeeddate tot dansen op de lekkerste tunes uit de zero's, ook deze week hoef je je in Nijmegen niet te vervelen. Lees snel verder voor onze jongerentips!

1. Planet Rose

Ook bij Planet Rose staan ze te popelen om aankomend clubseizoen weer tot een hoogtepunt te brengen. Met Callush, CLTX, Somniac One en de Nijmeegse Orpheus op de line-up, zullen ze hun clubseizoen openen. Het wordt een avond met een hard-industrieel randje en een bom van energie.

Zaterdag 28 september om 23.59 uur in Poppodium Doornroosje.

2. Not A Fan  

Gotu Jim, Jacob Dubbel en Daniël van Vugt, ook wel bekend als DJ-trio Not A Fan, nemen je mee terug naar die late 00’s sound. Beleef een nostalgische koortsdroom waarbij dancepunk, bloghouse en electroclash hand-in-hand gaan. Met Calvin Harris, Yeah Yeah Yeahs en Justice zet Not A Fan het Indie Sleaze-tijdperk weer in volle gang. Dus: wijde broek? Uit! Skinny Jeans? Aan!

Vrijdag 27 september om 23.00 uur in Merleyn.

 

3. Froday

Froday keert terug naar hun thuisbasis Doornroosje, en dat betekent dat er weer veel energie op komst is! Verwacht een nacht vol met de lekkerste afrobeat- en amapiano-vibes. Stilstaan is in ieder geval geen optie…

Zaterdag 28 september om 23.59 uur in Poppodium Doornroosje.

4. Albumrelease Kees Draaisma

Op vrijdag 27 september presenteert Kees Draaisma zijn nieuwe plaat Kees Thuisbezorgd in een intieme inspiratiesessie het café van De Basis. Kees Thuisbezorgd is een vervolg op zijn debuutalbum Kees Takeaway. De liedjes op het album gaan over vrouwen, mislukte dates, witte kerst en zijn depressieve episodes.

Vrijdag 27 september om 20.00 uur in De Basis.

 

5. Duurzaamheidscafé: tussen angst & actie

Op dinsdag 24 september nodigeen Duurzaamheidscafé in samenwekring met het Sprouts Film Festival je uit voor een avond vol film en gesprek. Na een vertoning van de indrukwekkende fictiefilm Sister, What Grows Where Land Is Sick? (Franciska Eliassen, 2022) duik je in een gesprek over jouw eigen klimaatemoties. Hoe gaan we om met de stress en zorgen die het klimaatvraagstuk met zich meebrengt? Hoe kunnen we onze angsten omzetten in positieve actie zonder onszelf uit het oog te verliezen?

Dinsdag 24 september om 19.30 uur in LUX.

 

Dit vind je misschien ook leuk...