5x jongerentips in Nijmegen - 16 t/m 22 september 2024

Van knallende feestjes tot intieme concerten en van prikkelende panels over Queer activisme tot meeslepende theateroptredens... waar gaat jouw culturele hart sneller van kloppen? Lees snel verder voor onze jongerentips van deze week!

1. Rewind XXL

Rewind keert terug naar Doornroosje met een knallende XXL-editie. Tijdens de clubnacht Rewind XXL wordt er teruggespoeld naar de hits van vroeger en doorgespind naar de hits van nu! Een unieke mix van The Jackson 5, Nelly, Usher, Beyoncé en de lekkerste nummers van het heden. Take that, and rewind it back!

Vrijdag 20 september om 23.59 uur in Poppodium Doornroosje.

2. Smells Like Alternative 

Smells Like Alternative is terug! Laat je weer heerlijk onderdompelen in een avond vol indie en alternative. Van The Cure naar Arctic Monkeys, van Faithless naar Red Hot Chili Peppers, en van Iggy Pop naar Muse via The Prodigy en Kaiser Chiefs. Kortom, alles in de blender: de beste Indie & Alternative hits van de afgelopen decennia tot NU!

Vrijdag 20 september om 22.00 uur in Merleyn.

 

3. Thema-avond: Queer activisme en (Nijmeegs) Feminisme toen, nu & straks

Nijmegen heeft een rijke geschiedenis van queer- en feministisch activisme. Wat kunnen verschillende generaties activisten van elkaar leren? SPOTforall, Lesbisch Archief Nijmegen, Amnesty Nijmegen en feministisch/queer skatecollectief de Rollende Mina's gan hierover in gesprek op 19 september. Verwacht workshops, panels en tentoonstellingen.

Donderdag 19 september om 20.00 uur in Waalhalla.

4. Kunstkracht

Op 21 september slaan vijf locaties op het NYMA-terrein hun handen ineen voor het event Kunstkracht. Van 19.30 tot 23.00 uur beleef je op iedere locatie een uniek programma: van muziek op het dak bij Expo Bart en een theaterpreview bij Oersoep tot een vervreemdende performance op het Waalplein. Een avond vol kunst, muziek en theater. Met drankjes en hapjes van Oersoep en REX!

Zaterdag 21 september om 19.30 uur op het NYMA-terrein.

 

5. Lotte Walda in De Hortus

Als een zonnestraal reist singer-songwriter Lotte Walda de wereld over om haar muziek naar de mensen toe te brengen. Ze valt op door haar catchy melodieën, rake teksten en haar authentieke, innemende stem. Zondagmiddag 22 september treedt ze op onder Parasol in de T-Tuin van Hortus Nijmegen.

Zondag 22 september om 14.00 uur in De Hortus Theetuin.

Extra tip! - Peace by Peace

Op 21 en 22 september viert Nijmegen voor de 80ste keer de bevrijding van de stad met het evenement Peace by Peace. In een tijd waarin vrede kwetsbaar is, geven een parade, een festival en een clubnacht de generaties van nu twee dagen lang een boost voor de vrede. Een boost die in heel Nederland mag worden gevoeld.

Zaterdag 21 en zondag 22 september op diverse locaties. Het volledige programma bekijk je hier!

Dit vind je misschien ook leuk...