5x jongerentips in Nijmegen - 14 t/m 20 oktober 2024

Zit je even zonder inspiratie voor toffe uitjes deze week? Geen stress, wij hebben weer wat leuke ideeën voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor onze jongerentips!

1. Schemerlicht Festival

Vanaf 17 oktober wordt het Goffertpark tien dagen lang omgetoverd tot een audiovisueel kunstparadijs. Laat je meevoeren op pad door een verhaal van bijzondere kunstenaars en wetenschappers over 'ruimte' tijdens Schemerlicht Festival. Hoeveel ruimte nemen we als mens in? Wat betekent het om ruimte in te nemen? Hoe voelt beperkte ruimte?

Dagelijks vanaf 17 t/m 27 oktober om 19.00 uur in Goffertpark.

2. Groeten uit Zingelong

Zingelong is een utopie, waar het altijd leuk en altijd feest is, omdat ze er de hele dag popmuziek draaien: muziek waar iedereen van houdt. Kom langs, wordt Zingelongenees en geniet van knallers als Angels, Call Me Maybe, Het Regent Zonnestralen en bovenal: Eternal Flame.

Vrijdag 18 oktober om 23.00 uur in Merleyn.

 

3. KissKiss

KissKiss nodigt je uit voor een onvergetelijk avontuur waarin een apocalyptische wereld tot leven komt. De editie heet natuurlijk niet voor niets ‘End of Time’… Tijdens deze clubnacht vier je samen de liefde, diversiteit en natuurlijk onze vrijheid. Deze avond kun je volledig jezelf zijn en helemaal losgaan op de beste KissKiss beats. Het wordt een nacht vol verrassingen, spektakel, en vooral veel plezier!

Zaterdag 19 oktober om 23.00 uur in Doornroosje Poppodium.

4. Blind Date Cabaret 

Durf jij het aan? Laat je verrassen door (on)bekend talent tijdens een van onze blind dates. Blind dates zijn voorstellingen en concerten waarvan de naam van de artiest of het gezelschap en de inhoud pas op de avond zelf bekend gemaakt worden. Én waar je voor een tientje heen kunt. Trakteer jezelf of geef een blind date cadeau voor een blind double-date!

Dinsdag 15 oktober om 20.00 uur in Stadsschouwburg Nijmegen.

 

5. YMP en Katja Hieminga: B&W

De voorstelling Basquiat en Warhol, black and white, kortweg B&W, is gebaseerd op de artistieke samenwerking tussen kunstenaars Jean-Michel Basquiat en Andy Warhol. Vanaf eind 1979 tot de zomer van 1985 onderhielden de mannen met elkaar een intense artistieke vriendschap. Dramaturg Katja Hieminga en spoken word artist YMP (Mich Simon), gebruiken dit verhaal als metafoor voor de verbinding tussen henzelf als vrienden en als theatermakers in de bredere context van de huidige interculturele transities in het kunstenveld.

Vrijdag 18 oktober om 20.15 uur in De Lindenberg.

Dit vind je misschien ook leuk...