5 x jongerentips in Nijmegen - 24 t/m 30 juni 2024

De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meer tijd om leuke dingen te doen. Wat ga jij deze week ondernemen? Lees snel verder voor onze jongerentips!

1. Froday

Op zaterdag 29 juni is Froday terug in de Paarse Zaal van Doornroosje. Er staat een speciale, intieme editie op het menu met een bijzondere gast. Namelijk niemand minder dan Elexsandom (DE). Met zijn energieke sets en edits geïnspireerd op de Afrikaanse diaspora, bereikt de muziek van Elexsandom’s miljoenen over de hele wereld.

Zaterdag 29 juni om 00.00 uur in Doornroosje.

 

2. Bram & Bass 

De bass is diep, de beats zijn hard: Bram & Bass gaat weer van start. Op vrijdag 28 juni kun je weer compleet uit je dak gaan bij dit oorverdovende oerwoud. De avond is gevuld met BnB veteranen die jullie trommelvliesjes weer komen kietelen. Onder andere ArFu B2B Naces, Hoove J en Ma-li ft Dave Marvin staan op het programma. Dus kom langs en pay respect to the Bramily.

Vrijdag 28 juni om 23.00 uur in Merleyn.

 

3. NYMA makersmarkt

Op zondag 30 juni kun je weer genieten, kijken en kopen van de beste makers uit de regio Nijmegen tijdens de NYMA makersmarkt: de meest originele etalage, met ambacht en design van toffe makers uit Nijmegen en omstreken! Van keramiek tot multimedia, houtbewerking tot mode, van interieur tot grafisch ontwerp en food. Kom struinen, shoppen en doe inspiratie op.

Zondag 30 juni om 11.00 uur op het NYMA-terrein.

 

4. Jirri11

Eigenzinnige rapper Jiri11 groeide op in een talentvolle familie met een flamenco gitarist als vader en Jim Taihuttu (Yellow Claw) als broer. Als voorman van de Venlose rapformatie ANBU Gang maakte Jiri11 zelf een aantal jaar geleden grote stappen in de scene. Nu komt hij zelf naar Merleyn! In 2022 bracht Jiri solo debuut Icarus uit: een stuk muzikaler en serieuzer dan we van ANBU Gang kende. Het is veelbelovend voor het nieuwe album dat binnenkort zal uitkomen.

Donderdag 27 juni om 22.00 uur in Merleyn.

 

5. Jongerenpraat 

Tijdens Jongerenpraat kijk je naar de film How to have sex. De film gaat over jongeren die op examenreis gaan en te maken krijgen met thema's zoals groepsdruk, drank- en drugsgebruik, grenzen leren kennen en grenzen durven aan te geven. Na deze film gaan we het gesprek aan met seksuologe Renee Steinmann. Daarna komt GGD Sense vertellen over de verschillende vormen van anticonceptie. Alle jongeren krijgen een leuke goodiebag mee!

Woensdag 26 juni om 19:00 uur in de Lindenberg.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...