5x jongerentips in Nijmegen - 19 t/m 25 augustus 2024

Van leerzame workshops tot lekker eten en van underground bands tot verrassende festivals. Nijmegen heeft weer genoeg voor jou in petto deze week. Lees snel verder voor onze jongerentips!

1. Cortona Festival

Soepele Swingers en Radicale Ravers opgelet: your summer getaway is here. Dansen voor de mainstage, dwalen over het terrein of flirten met die ene leukerd. Verrast worden door dingen die je niet zag aankomen, overdonderd worden door dingen die je verwachtingen overtroffen. Crotona Festival is er voor de liefhebbers van beleving. Met de mooiste dans omgeving van de regio: het NYMA Terein! Een dag vol muzikaal talent, shows, beleving, lekker eten, koude drankjes en fijne mensen.

Zaterdag 24 augustus om 14.00 uur op het NYMA-terrein.

 

2. Hardloopcursus Nijmegen

Altijd al de wens gehad om je hardloopconditie te verbeteren? Of om gezellig met een groep hard te lopen in een bosrijke omgeving? Dat kan! Op zaterdag 24 augustus start bij de Nijmeegse Funrunners de beginnerscursus hardlopen. De trainingen worden gegeven door deskundige en ervaren trainers. Na de cursus ben je in staat om ruim een half uur aan één stuk hard te lopen en kun je eventueel doorstromen naar de bestaande hardloopgroepen van de vereniging.

Start op zaterdag 24 augustus om 9.30 uur in Park Brakkenstijn.

 

3. Sextile 

De underground-scene van Los Angeles wordt sinds 2015 op een aangename en muzikale manier verrijkt door Sextile. De band creëert een genre-overschrijdend geluid dat de energie van 70’s punk combineert met postpunk, synthwave en andere elementen uit de jaren ’80 en ‘90. Sextile zorgt voor rauwe muziek met lofi zang die goed in het gehoor liggen voor fans van bands als Boy Harsher, The Soft Moon, Lebanon Hanover, Soviet Soviet en Gold Class.

Dinsdag 20 augustus om 20.30 uur in Merleyn.

 

4. FOTOWOLK

De FOTOWOLK fotowandelingen zijn geen echte workshops, maar je leert er zo veel! Beroepsfotograaf Michiel Heijmans laat je anders naar je omgeving kijken. En door met een groep de stad te verkennen die je al zo goed kent, zie je elke wandeling weer nieuwe dingen! Thema van deze wandeling: Uitrusten.

Donderdag 22 augustus om 9.30 uur op Plein 44.

 

5. High Tea

Ben jij een echte theeleut en op zoek naar de beste high tea locatie in Nijmegen? Nijmegen heeft veel gezellige locaties waar je heerlijk kunt genieten van een high tea. Scones, sandwiches, quiches en natuurlijk verschillende soorten thee horen bij een high tea. Ontdek hier onze favoriete plekken.

Dit vind je misschien ook leuk...