Welke ‘schijn bedriegt’ in de Nijmeegse geschiedenis? Ontdek het tijdens TOEN festival!

In onze geschiedenis schuilen allerlei valstrikken. Welke Nijmeegse schijn bedriegt? Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis nodigt in samenwerking met lokale organisaties alle liefhebbers van Nijmegen, geschiedenisfanaten, borrelaars, pubquiz’ers en kleine avonturiers uit om te ontdekken hoe illusies, misleiding en verborgen waarheden de loop van de Nijmeegse geschiedenis hebben beïnvloed. Welke verhalen zijn echt nep? Ga met ons mee en ontdek de verhalen van TOEN van 19 tot en met 27 oktober 2024.

Ontdek de verhalen van toen

Nijmegen kent een rijke geschiedenis, maar in onze stad schuilen ook allerlei valstrikken. TOEN Festival biedt een unieke kans om de verhalen en mythes van Nijmegen te ontdekken.

Gedreven door passie voor onze prachtige stad delen wij de meest inspirerende verhalen en weetjes van vroeger, zodat jij de ervaringen van de mensen van toen kunt herbeleven.

Tijdens deze tweede editie van het Nijmeegs Geschiedenis Festival TOEN is er voor ieder wat wils. Test je kennis over de geschiedenis van Nijmegen tijdens de jaarlijkse pubquiz, ontdek de betekenis achter de Waalpaintings, proef speciaalbiertjes in de Stevenskerk, dwaal rond in het duistere verleden van de stad, kraak de code tijdens een escaperoom met de hele familie of ontdek de historie van het stadscentrum tijdens een wandeling waarin niets is wat het lijkt.

Mis deze historische ontdekkingstocht niet

TOEN Festival belooft een onvergetelijke reis terug in de tijd te worden. Leuk voor geschiedenisliefhebbers, kleine archeologen en zelfs degenen wiens ouders de geschiedenis daadwerkelijk hebben meegemaakt. Het TOEN Festival is voor iedereen!

Bekijk het hele programma op de website en bemachtig je tickets om deel uit te maken van dit unieke historische avontuur. Bezoek daarvoor www.toenfestival.nl.

Dit vind je misschien ook leuk…