Wat is er te doen in Nijmegen - 15 t/m 21 juli 2024

Een nieuwe week is aangebroken, tijd voor de weektips! Wil je weten wat er allemaal te doen is tijdens de 4Daagse? Of ben je juist op zoek naar tips los van de 4Daagse? Lees dan gauw verder!

1. Orchestra Baobab | Stevenskerk Live!

Het Senegalese Orchestra Baobab maakt klassieke, warmbloedige melodieën die Afro-Cubaanse ritmes en Afrikaanse muziek samenbrengt. De band heeft een speciaal plekje veroverd in de geschiedenis van de Afrikaanse muziek en is al meer dan 50 jaar actief! Deze week zijn ze te zien in de Stevenskerk.

Maandag 15 juli 2024 om 18.30 uur tot 20.00 uur | Stevenskerk

2. Poëziewandeling met gids Jan Verhoeven

Nijmegen barst bijna uit haar voegen van de poëzie. Daarom houdt het Poëziecentrum Nederland elke derde zaterdag van de maand een poëziewandeling langs de vele plaatsen die met dichtkunst te maken hebben. Op zaterdag 20 juli neemt gids Jan Verhoeven je vanaf 11.00 uur mee naar enkele literaire bakens van de stad en bijzondere locaties waar dichters inspiratie vonden. Een bundel, die bijna alle besproken en gelezen gedichten van de wandeling bevat, is bij de prijs inbegrepen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar poeziecentrumnederland@gmail.com.

Zaterdag 20 juli 2024 om 11.00 uur tot 12.30 uur | Poëziecentrum Nederland

 

3. Rondleiding/excursie Natuurtuin Goffert

Elke derde zondag van de maand kun je je laten rondleiden langs de mooiste plekjes in Natuurtuin Goffert! Kom alles te weten over de verschillende lokale landschappen en hun biodiversiteit. Zondag 21 juli neemt een enthousiaste vrijwilliger je mee door de tuin. Je kan je aanmelden via info@natuurtuingoffert.nl.

Zondag 21 juli om 11.00 uur tot 12.30 uur | Natuurtuin Goffert

4. Zomerfeesten in Thiemeloods

Dit jaar viert de Thiemeloods de Zomerfeesten met een gevarieerd programma vol muziek, dans en cabaret.
Iedere dag, behalve vrijdag, treden er artiesten op met een grote staat van dienst. De Thiemeloods is een intieme locatie in de Nijmeegse wijk Bottendaal waar je tijdens de Vierdaagse even kunt ontsnappen aan de gekte in de stad en kunt genieten van mooie concerten en voorstellingen.

Maandag 15 juli t/m donderdag 18 juli 2024 om 20.30 uur | Thiemeloods Theater

 

5. Vierdaagse concert 

In het sfeervolle Goffertpark treedt aanstaande zondag 21 juli het Vierdaagse Orkest weer op. Met muziek van onder andere Elvis, Muse, Son Mieux en de musical Wicked is de variatie groot. De show van regionaal talent dat altijd bruist van het enthousiasme begint om 15.00 uur. Tickets à 7,50 euro zijn te koop via vierdaagseorkest.nl.

Zondag 21 juli 2024 om 15.00 uur tot 17.30 uur | Openluchttheater De Goffert 

Dit vind je misschien ook leuk...