Verwacht het onverwachte - theaterprogramma 2024-2025

Verwacht het onverwachte is de boodschap waarmee Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging het nieuwe programma van 2024/2025 presenteert. Van Tim Fransen, Het Nationale Theater en Jett Rebel, tot NDT1 en Claudia de Breij. De legendarische illusionist Hans Klok maakt zijn terugkeer op het podium met een spectaculaire show. En er zijn landelijke premières, waaronder The Almighty Sometimes van Theater Oostpool, in regie van Daria Bukvić. In 2023 bezochten bijna 272.000 gasten Stadsschouwburg en De Vereeniging.

Het programma 2024/2025 is wederom veelbelovend. Van grensverleggende theatervoorstellingen tot prachtige concerten: het aanbod is spannend, verrassend en voor een divers publiek van alle leeftijden. Op maandag 27 mei is er een feestelijke preview met optredens, interviews, rode loper en rad van fortuin. Vrienden kunnen vanaf 24 mei tickets bestellen, op woensdag 29 mei start de kaartverkoop voor iedereen, om 11.00 uur online en aan de kassa.

Er zijn weer heel wat veelbelovende hoogtepunten in het vooruitzicht. Zo brengt het legendarische Ladysmith Black Mambazo – iconen van de Zuid-Afrikaanse a-capellazang en winnaar van 5 Grammy's – een gloedvolle ode aan Zuid-Afrika en de kracht van muziek. Theater Rotterdam komt met maar liefst twee voorstellingen naar de Stadsschouwburg: de dansvoorstelling (Sur)Render van theatermaker en choreograaf Alida Dors, en de verpletterende familiekroniek The Story of Travis, het regiedebuut van Romana Vrede. Grote musicals waaronder een nieuwe versie van de legendarische musical Elisabeth – waarin internationale musicalster Pia Douwes opnieuw de titelrol van Sissy vertolkt – en het prijswinnende toneelstuk Prima Facie van Suzie Miller met Maria Kraakman in regie van Eline Arbo (ITA) maken deel uit van het programma.

Landelijke premières en jeugdaanbod

In de Stadsschouwburg vinden drie landelijke premières plaats: The Almighty Sometimes en Madame Butterfly van Theater Oostpool en ICOON van Introdans. Ook voor de jongste theaterliefhebbers is er genoeg keuze. Zo zullen De NEEhoorn, Shrek de Musical en De Gorgels, naar het gelijknamige boek van Jochem Myjer te zien zijn. Phion komt terug met het betoverende familiespektakel De Geheime Tuin en Emilie Weisse Circustheater brengt Be Kind: een intieme circuservaring voor de allerkleinsten. Voor het complete programma: sedv.nl

Ticketverkoop

De ticketverkoop start op woensdag 29 mei om 11.00 uur via sedv.nl De dagkassa in De Vereeniging is geopend en telefonisch bereikbaar van woensdag t/m zaterdag van 11.00 – 15.00 uur, tel. nr. 024 3 22 11 00.

Meer informatie: www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

Dit vind je misschien ook leuk…