Uniek slaapavontuur in boekenwinkel tijdens Kinderboekenweek

"Gezocht: ‘lekker eigenwijze’ kinderen die in een hondenmandje willen slapen!" Zo luidt de kop van de poster van Kinderboekwinkel Nijmegen. Zaterdagavond vijf oktober is het zover. Om zeven uur opent eigenaresse Ingeborg Simonetti opnieuw de deuren, maar deze keer speciaal voor de acht gelukkige winnaars die tijdens de Kinderboekenweek een nacht mogen doorbrengen in haar winkel – in een hondenmandje. Het thema van de Kinderboekenweek is: Lekker eigenwijs.
 

Aanleiding voor dit bijzondere en unieke slaapfestijn was een telefoontje van de in Nijmegen geboren kinderboekenschrijfster Lorena Veldhuijzen. In haar serie Julie en haar hondjes slaapt de zevenjarige Julie het liefst in een hondenmandje. De schrijfster liep al een jaar rond met het idee om haar verhaal in het echt door lezers te laten ervaren. Daarom is Kinderboekwinkel Nijmegen nu naarstig op zoek naar eigenwijze kinderen die de uitdaging aandurven.

Ben je tussen de zeven en tien jaar? Doe je alles op jouw manier? En wil jij in een hondenmandje slapen, in een echte kinderboekenwinkel vol avonturen op papier? Dan is dit je kans! Je kunt je aanmelden door een filmpje of een leuk berichtje over jezelf te sturen naar info@kinderboekwinkelnijmegen.nl. Vertel hen waarom jij er zo graag op zaterdag 5 oktober bij wilt zijn, en wie weet!

Letterpret in de nacht

Het slaapfeest begint zaterdag vijf oktober om 19.00 uur. Er is een voorleesmarathon van schrijfster Lorena Veldhuijzen (bekend van onder andere Julie en haar hondjes en Kinderkaas), die net als hond Pelle van Ingeborg ook in een mandje blijft logeren (!). En ... de logees maken gezamenlijk een eigenwijs Kinderboekenweekverhaal dat de volgende dag al mee naar huis kan. Roald Dahl, die veertig jaar geleden eigenhandig de winkel opende, was er vast graag bij geweest...

Extra kans! Win de Gouden Wikkel!

In Kinderboekwinkel Nijmegen ligt de ‘Gouden Wikkel’ verstopt. Hoe deze eruitziet, zeggen ze niet. Daar kom je wel achter als je hem vindt! Heb jij de Gouden Wikkel gevonden? Dan ben jij er sowieso bij!

Dit vind je misschien ook leuk...