Theater de Rode Maan speelt 'Vulkaankind' tijdens de Kids-Zomerweken op kasteel Hernen

Tijdens de Kids-Zomerweken speelt en zingt Hanna'floor van Theater de Rode Maan weer in de prachtige kasteeltuin van kasteel Hernen. Ditmaal vertelt Hanna’floor het verhaal ‘Vulkaankind'. Aansluitend kunnen kinderen met hun (groot)ouders het kasteel bezoeken.

Op dinsdag 13 en woensdag 14 augustus neemt Hanna'floor van Theater de Rode Maan haar accordeon weer mee. Haar nieuwe voorstelling 'Vulkaankind' gaat over een meisje dat woont in een vulkaan, samen met haar vader. Soms barst ze zomaar uit van woede, net als een vulkaan. Daarom zijn sommige dieren best bang voor haar. Dan ontmoet ze een vriend die haar leert op een andere manier met haar boosheid om te gaan. Langzaam ontdekken de dieren dat het Vulkaankind een bijzonder meisje is.
 
©Ton Rothengatter

De Rode Maan is een Muzikaal Verteltheater met voorstellingen rondom sprookjesachtige, mythische en hedendaagse thema’s. Speels van aard, lichthartig van kleur en gedragen door een diepere ondertoon. De verhalen vinden hun wortels in de geschiedenis, maatschappelijke kwesties, sagen en klassieke vertellingen en daarnaast in de fantasie en belevingswereld van Hanna'Floor de Roos.

Kids-Zomerweken

In de zomervakantie, van 23 juli t/m 18 augustus, zijn er weer de Kids-Zomerweken op kasteel Hernen. Naast de rondgang met de lantaarn is er iedere dag dat het kasteel geopend is een extra activiteitenprogramma. Kinderen kunnen zo deze zomer van alles ontdekken wat voor spelletjes er in de middeleeuwen werden gespeeld op het kasteel. Als klap op de vuurpijl is er op de zondagen 4, 11 en 18 augustus een heuse ambachtenmiddag!
 

 

Theater in de tuin: 'Vulkaankind'

Datum: dinsdag 13 en woensdag 14 augustus 2024
Tijden: 11.30 - 12.00 uur (aansluitend bezoek kasteel)
Locatie: kasteel Hernen, Dorpsstraat 40 - Hernen.
Entree: volwassenen € 13,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,00. Donateurs en museumkaarthouders gratis op vertoon van fysieke kaart. Leuk voor kinderen van 5 t/m 10 jaar. NB. kinderen nemen altijd deel aan de activiteit o.l.v. volwassenen. 
Reserveren: is noodzakelijk en kan via www.glk.nl/hernen
 

Zomervakantie

Datum: 23 juli t/m 18 augustus 2024 geopend dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag
Tijd: 13.00 - 17.00 uur
Locatie: kasteel Hernen, Dorpsstraat 40 - Hernen
Entree: volwassenen € 13,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs en museumkaarthouders gratis op vertoon van fysieke pas
Reserveren: noodzakelijk via www.glk.nl/hernen

Dit vind je misschien ook leuk...