The Analogues spelen The White Album nog één laatste keer in Nijmegen

Op 11 en 12 oktober staan The Analogues, als onderdeel van hun landelijke afscheidstour, nog één keer (of eigenlijk twee keer) in de Stadschouwburg in Nijmegen. Tijdens hun allesomvattende afscheidstournee speelt de band verspreid over het land nog één keer alle albums uit de Beatles' studio years (1966-1970). Zoals we van The Analogues gewend zijn, doen ze dat integraal, noot voor noot, compleet met strijkers, blazers, gastmuzikanten en hun vintage instrumentarium. In Nijmegen staat The White Album op het programma.

The Analogues zijn inmiddels niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland, België, Engeland en Frankrijk bekend als de nummer 1 Beatles tribute band. Eerder dit jaar kondigde de band aan dit najaar, na tien succesvolle jaren, te stoppen. Volgens Fred Gehring, oprichter en drummer, was het vanaf het begin bedoeld als een ‘project’ met een begin en een einde. "We hebben de afgelopen tien jaar met heel veel plezier alle studioalbums van The Beatles live gespeeld, onze missie is hiermee volbracht," zegt hij. "Op verzoek van velen doen we nu nog één keer álles. Nog één keer genieten en dan een streep eronder."

"De Beatles hebben er drie jaar over gedaan om al die geweldige songs te schrijven en op te nemen," vult mede-oprichter Bart van Poppel aan. "En wij dus tien jaar om het allemaal te reproduceren. Dat was een geweldig avontuur. We hadden vooraf nooit kunnen denken dat het zó uit de hand zou lopen. Most of us have never seen the Beatles live. After tonight, I feel like at least I have heard them, schreef The Telegraph na een show in Londen. Ja, wat wil je nou nog meer? Mooier kun je niet afsluiten. Tijd voor andere dingen."

Tickets voor The Analogues zijn te bestellen via de website van Stadschouwburg Nijmegen.

Dit vind je misschien ook leuk…