Techniekdag Nijmegen: ontdek de wereld van techniek op zaterdag 21 september

Op zaterdag 21 september opent het Technovium in Nijmegen opnieuw haar deuren voor de jaarlijkse Techniekdag Nijmegen. Dit evenement biedt kinderen tussen de 8 en 14 jaar een unieke kans om kennis te maken met de fascinerende wereld van techniek. “We zijn verheugd om wederom te gast te zijn bij het Technovium en jong talent te laten kennismaken met de vele mogelijkheden binnen de techniek,” aldus Leonie Dijkhof, VNO-NCW Midden.

De Techniekdag Nijmegen vormt dit jaar de aftrap van The Vibe of the Future Festival, dat plaatsvindt van 21 tot en met 28 september op diverse locaties in Nijmegen.

Tijdens de Techniekdag kunnen kinderen deelnemen aan allerlei technische activiteiten, zoals lassen, sterren kijken, het bouwen van een borstelrobot of het bedienen van een minigraver. Het evenement laat jongeren ervaren hoe veelzijdig een carrière in de techniek kan zijn. De deelnemende bedrijven en instellingen hopen hen te inspireren om te kiezen voor een technische opleiding.

In de weken voorafgaand aan de Techniekdag wordt op scholen in de regio Nijmegen een flyer uitgedeeld. Wie deze flyer op 21 september inlevert bij de ingang van het Technovium, maakt kans op een eigen drone!

De Techniekdag Nijmegen vindt plaats in het Technovium, gelegen aan de Heyendaalseweg 98. Het evenement is geopend van 10.00 tot 16.00 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen. Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie, bezoek https://www.techniekdag.nl/techniekdag-nijmegen/ of volg ze op sociale media.

Dit vind je misschien ook leuk...