Schrijfwedstrijd voor korte Nimweegse verhalen voor Nije Nimweegse Revue

Theo Coumans is op zoek naar korte Nimweegse verhalen. Dat mag in dialect, maar het hoeft niet: als de verhalen zich maar in of om Nijmegen afspelen. Met een schrijfwedstrijd wordt bepaald welke verhalen een plek zullen krijgen in De Nije Nimweegse Revue, een show met allerlei Nimweegse uitingen die in mei 2025 in première zal gaan in Lindenberg Cultuurhuis.

De Nijje Nimweegse Revue

In de revue, met liedjes, sketches en verhalen, spelen Nijmegen en het Nimweegs dialect de hoofdrol. Er doen o.a. koren mee, waaronder Ut Nimweegs Smartlappenkoor, maar ook de Supportersclub van NEC en oud-medewerkers van Het Nimweegs Soap Theater. De première staat gepland voor mei 2025 in Lindenberg Cultuurhuis.

Schrijfwedstrijd

Om verhalen voor deze revue te verzamelen, is een schrijfwedstrijd bedacht waaraan iedereen kan meedoen. “Zelfs ’n Ernemmer, als het maar een Nimweegs verhaal is!” aldus Theo. “Het mag in ’t Nimweegs dialect, maar dat hoeft niet per se. Het kan een love story zijn, een thriller, of iets bijzonders dat je hebt meegemaakt, als het zich maar in of om Nijmegen afspeelt.”
Een literair hoogstandje hoeft het niet te zijn. “Als het maar een boeiend, mooi, spannend, grappig of leuk Nimweegs verhaal is van maximaal 1 A4'tje (+/- 600 woorden). Dat zijn de criteria.”

Zelf voordragen of laten doen

De winnaars krijgen, behalve een beker, ook vrijkaarten voor de première. Zij mogen, naar wens, zelf hun verhaal voorlezen tijdens de revue of het laten voordragen door iemand anders. Dit kan in overleg. Een jury van Nimwegenaren beoordeelt de verhalen.

De sluitingsdatum voor inzendingen is 15 oktober 2024. In november volgt de uitslag. Inzendingen kunnen gemaild worden naar nimweegseschrijfwedstrijd@gmail.com. De Nije Nimweegse Revue wordt ondersteund door het Doe-Het-Zelf en het Meemaakpodium van de Lindenberg.

Dit vind je misschien ook leuk...