Sampling Jazz: De Ontmoeting tussen Hiphop en Jazz

Brebl en Beatwise lanceren met trots Sampling Jazz, een nieuwe maandelijkse concertreeks waar de werelden van jazz en hiphop samenkomen. Op woensdag 4 september trappen ze af om 19:30 uur en biedt Brebl een podium waar professionele muzikanten, studenten en scholieren elkaar ontmoeten, inspireren en de grenzen van muziek verkennen.

Sampling Jazz begint met een showcase van leerlingen van de SSGN, die hun eigen beats presenteren. Deze producties zijn geïnspireerd door een jazzconcert dat eerder die dag op school plaatsvond. Onder begeleiding van workshopleiders van Beatwise kregen de scholieren tijdens een workshop de kans om met samples te werken en hun eigen creatieve draai te geven aan de muziek die ze net daarvoor hebben gehoord. Dit deel van de avond wordt afgesloten met een spannende beatbattle waarin de beste creaties worden beloond.

Na de pauze keert de band terug op het podium, dit keer met een special guest en een getalenteerde student van ArtEZ. In deze editie verwelkomen we Kika Sprangers (sax) en Marius Holland (piano), die samen met de band bestaande uit Bouke Hofma (drums), Chiel van Rijn (bas) en Philipp Frenzel (toetsen) een selectie van eigen composities ten gehore zullen brengen, inclusief een stuk dat eerder op de dag tijdens het schoolconcert werd uitgevoerd.

Bekijk het promofilmpje voor een voorproefje.

Sampling Jazz toont hoe jazz en hiphop door de jaren heen met elkaar verweven zijn geraakt. Jazz, als bron van improvisatie en ritmische complexiteit, heeft een grote invloed gehad op de ontwikkeling van hiphop en beats. Dit concert laat zien hoe deze stijlen elkaar kunnen versterken en verrijken, en biedt een unieke kans om deze muzikale ontmoeting van dichtbij te ervaren. Volgende maand, in de tweede editie van deze concertreeks op 2 oktober, verwelkomen ze de getalenteerde drummer Sun-Mi Hong.

Dank gaat uit naar De Groene Metropool voor hun steun aan dit evenement.

Over Brebl en Beatwise

Brebl is een culturele locatie en evenementenruimte in Nijmegen, Nederland, gevestigd in de voormalige Honigfabriek aan de Waal. Het is een veelzijdig podium dat ruimte biedt voor een breed scala aan activiteiten, zoals live muziekoptredens, dansfeesten, theater, lezingen en workshops. Brebl richt zich op het ondersteunen van zowel lokale als internationale artiesten en biedt een platform voor experimentele en alternatieve muziek, waaronder jazz, wereldmuziek, elektronische muziek en nog veel meer.

Beatwise is een creatief collectief dat zich richt op muziekproductie, met een focus op het maken van beats en het ontwikkelen van talenten binnen de hiphop- en elektronische muziekwereld. Beatwise organiseert workshops, evenementen, beatbattles en showcases om jonge muzikanten, beatmakers en producers een platform te bieden voor hun werk.

Voor meer informatie en tickets, bekijk de website.

Dit vind je misschien ook leuk...