RN7-programma 'NOVIO' wint Lokale Media Award

Het RN7-programma 'NOVIO' heeft de Lokale Media Award 2024 gewonnen in de categorie video. Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) maakte de winnaars zaterdag bekend tijdens een feestelijk gala in Hilversum. Met deze overwinning krijgt de unieke serie, waarin presentator Lars van den Akker onderzoekt hoe hij als Brabander een echte Nijmegenaar kan worden, nationale erkenning.

In 'NOVIO' neemt Van den Akker de kijker mee op zijn reis door Nijmegen, waarbij hij advies krijgt van ras-Nijmegenaar Hennie Linders, voor NEC juicht en de uitdagingen van het beruchte Keizer Karelplein trotseert. De jury prees het programma vooral vanwege de open blik die presentator Lars liet zien voor zijn nieuwe omgeving in Nijmegen. “Een open blik die je als lokale media hoort te hebben, om zo de echte verhalen om je heen op te pikken.”

Lars van den Akker, die het programma in 2023 produceerde en presenteerde als onderdeel van zijn stage bij RN7, reageert sprakeloos op het winnen van de prijs: “Ongelooflijk!”. Inmiddels werkt Van den Akker aan nieuwe projecten bij productiebedrijf Fremantle, bekend van programma's voor RTL.

Unieke stage, bijzonder resultaat

Het succes van 'NOVIO' is niet alleen een bekroning voor Van den Akker, maar ook voor RN7, dat met dit project een nieuwe weg insloeg op het gebied van stagemogelijkheden. Rick van Elk, eindredacteur nieuws en stagebegeleider bij RN7, vertelt: "Stagiaires bij RN7 draaien doorgaans fulltime mee op onze nieuwsredactie, maar Lars wenste een stageperiode waarin hij zich kon richten op het produceren van tv-programma's. Wij hebben hem deze kans geboden, om zo ook als organisatie te bekijken of dit voor herhaling vatbaar zou zijn."

Van Elk benadrukt dat de winst bij de Lokale Media Awards laat zien hoe succesvol deze ‘proef’ is verlopen: "Wie bedenkt bij aanvang van een 'probeersel' nu dat je er uiteindelijk een award voor krijgt? Toch gaan de meeste credits zeker naar Lars zelf. Zelden hebben wij zo'n ijverige stagiair over de vloer gehad, die vanaf moment één al heel nauwkeurig wist waarvoor hij bij ons aanklopte."

Over RN7

RN7 is de streekomroep voor de gemeenten Nijmegen, Beuningen, Druten, Wijchen en Overbetuwe. Wij informeren, amuseren en verbinden inwoners van deze streek via televisie, radio en online. RN7, Omroep Berg en Dal, GL8 en ExtraFM verzorgen samen het regionieuws, 7 dagen per week op het gezamenlijke nieuwsplatform RN7.nl.

Dit vind je misschien ook leuk…