Pixies, het nieuwste kaartspel van Nijmeegs Gam’inBIZ, ligt nu in de winkels

Vandaag brengt Gam’inBIZ haar nieuwe trots Pixies op de markt. De jonge Nijmeegse uitgeverij zet met Pixies haar opmars in de spellenwereld voort. Dit nieuwe spel, de opvolger van het succesvolle Sea Salt & Paper dat onlangs een prachtige recensie kreeg in kwaliteitskrant NRC, belooft de harten van menig spelletjesliefhebber te veroveren.

Pixies onderscheidt zich met een uniek spelconcept en prachtige vormgeving. Het spel neemt spelers mee op een kleurrijke reis door de seizoenen. Een reis waarop ze allerhande kunstig gemaakte wezentjes ontmoeten die zich verscholen houden in kleurrijke bloemen en holle bomen. Het spelontwerp komt van de hand van de gerenommeerde spelontwerper Johannes Goupy en de schitterende illustraties zijn gemaakt door Sylvain Trabut. Sylvain heeft onlangs een prachtig fotoboek uitgebracht ('Le Land-art de poche'), waarin meer van de foto's te vinden zijn die hij ook voor Pixies heeft gemaakt.

Toegankelijker voor een breder publiek

Gam’inBIZ draagt zorg voor de Nederlandse editie van dit spel, waarbij alle spelelementen, inclusief de spelregels, naar het Nederlands zijn vertaald. Een uniek aspect van Pixies is het gebruik van de ColorADD-code, waardoor kleuren ook door kleurenblinde spelers kunnen worden herkend. Deze inclusieve functie maakt het spel toegankelijker voor een breder publiek.

Hoe speel je Pixies?

Je speelt Pixies in 3 rondes. Na elke ronde krijg je punten voor de kaarten die je in je rooster hebt gelegd. In elke volgende ronde kun je steeds wat meer punten verdienen, dus het blijft spannend tot het eind. In een ronde pak je om beurten 1 van de kaarten die open op tafel liggen en geef je die een plekje in je rooster van 3 bij 3 kaarten. Als iedereen heeft gepakt en een van jullie heeft een vol rooster, dan is de ronde klaar en tellen jullie de punten. Een vol vakje levert je punten op. En sommige kaarten geven je ook bonuspunten of minpunten. Daarnaast kun je met het vormen van een groot kleurgebied ook nog heel wat punten bemachtigen.

Het doel is om zoveel mogelijk punten te scoren door slim kaarten te kiezen en te plaatsen.

Spelgegevens

Aantal spelers: 2-5 spelers
Leeftijd: 8+
Speelduur: 15-30 minuten
Taal: Nederlands

Beschikbaarheid in winkels vanaf 1 juli

Pixies is vanaf maandag 1 juli verkrijgbaar in de winkels.

Meer informatie over het spel is beschikbaar op de website van Gamin’BIZ: gaminbiz.nl/pixies

Dit vind je misschien ook leuk...