Peace by Peace boost de vrede, Blanks headliner

Peace by Peace trapt op zaterdagmiddag 21 september om 13:00 af met de Love and Peace Parade. Een bonte stoet van mensen en wagens met muziek, dans en uitbundigheid zal die middag door het centrum van Nijmegen richting het festivalterrein aan de Waal trekken, waaronder DJ-wagens, kinderen op stepjes en diverse Eendjes.

Naast partijen zoals Doornroosje, Waalhalla, Club Goud en Drift, sluiten steeds meer Nijmeegse en andere organisaties zich aan om dit bijzondere evenement te ondersteunen. Iedereen kan zijn stem laten horen door mee te dansen voor de vrede maar ook stil te staan bij de bevrijding van de stad 80 jaar geleden. De parade sluit feestelijk af met de DJ's van Zingelong op het festivalterrein bij de Vasim.

Volgens Antwan van Horik, een van de organisatoren, is de parade bedoeld als een modern antwoord op de huidige oorlogszucht in de wereld. ‘Met alle oorlogsdreiging in de wereld en het versterken van tegenstellingen tussen partijen of bevolkingsgroepen is het tijd dat we ons laten horen dat wij het anders willen. We gaan dansend en zingend door de stad om onze stem te laten horen voor de Vrede.’

Festival

Op het festivalterrein bij de Vasim in Nijmegen zal, na de Love and Peace Parade, twee dagen lang het gratis Peace by Peace Festival plaatsvinden. Op het festival onderstrepen muziek, theater, expo’s en talks het belang van vrede en vrijheid.

Songwriter Blanks is de muzikale headliner. Startend als slaapkamer producer in zijn ouderlijke huis is Blanks nu één van meest veelbelovende Nederlandse indie-pop artiesten. De rest van de muziek line-up op 22 september bestaat onder andere uit De Niemanders, Katie Koss en Miriam Moczko, Case Candy, K.QartHadashj en Puck Arts. Verder kan het publiek zijn democratische gedrag trainen bij een cursus democratisch fitness, dompelt de container van filmfestival Go Short de bezoeker onder in historische filmbeelden van Nijmegen en geeft Wintertuin dichtende nieuwe Nederlanders uit het AZC een podium. Ook is er een programma voor kinderen met onder andere kinderfilosofie en een speciaal kussengevecht. In de nacht van zaterdag 21 september vindt in ‘De Achtertuin’ in Nijmegen de Peace by
Peace Clubnacht plaats, een knallend feest en een van de zinderende hoogtepunten van het weekend.

Peace by Peace is een tweedaagse boost voor de vrede op zaterdag 21 en zondag 22 september 2024 in Nijmegen. Het programma bestaat uit een parade, een festival met theater, expo’s, talks en optredens, en een clubnacht. Kijk voor meer informatie op peacebypeace.nu. Peace by Peace vindt, net als De Waalcrossing en de Sunset March XXL, plaats in het kader van ‘80 jaar vrijheid’. Kijk voor het gehele programma op de site van Vrijheid regio Nijmegen.

Dit vind je misschien ook leuk...