Ontdek wat je allemaal kan bij de Bibliotheek Gelderland Zuid

Met 27 bibliotheken in Gelderland-Zuid is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. En in de bieb gebeurt meer dan je misschien denkt. Daarom voeren de landelijke bibliotheken vanaf 26 augustus campagne onder de naam ‘Ontdek wat je allemaal kan’. Ook bij de Bibliotheek Gelderland Zuid valt nog genoeg te ontdekken.

De Bibliotheek Gelderland Zuid nodigt iedereen uit om het aanbod van de bieb te ontdekken, maar ook om zichzelf te blijven uitdagen. En dat kan iedereen bij de bieb, ongeacht leeftijd of vaardigheden. Op de vernieuwde website staat het aanbod overzichtelijk op een rij. Of je nu op zoek bent naar een jeugdactiviteit, lezing, computercursus of nieuw boek: op www.obgz.nl vind je het allemaal.

Ontdek wat je allemaal kan

In september gaat het nieuwe programmaseizoen van de bieb weer van start. Bij de 20 Taalcafés kunnen bezoekers oefenen met Nederlands praten. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid kan iedereen met vragen terecht over overheidswebsites en DigiD. Het Bankinformatiepunt is er voor hulp bij bankzaken. In alle zes gemeenten van de Bibliotheek Gelderland Zuid kun je terecht voor workshops en cursussen om je digitale vaardigheden bij te spijkeren.

Activiteiten voor kinderen en (groot)ouders

Voor nieuwsgierige kinderen en ouders is er dit jaar de nieuwe activiteit ‘Hoe dan?!’ Tijdens deze doe- en leeractiviteit leren ze iets nieuws en gaan daar meteen actief mee aan de slag. Hoe maak je bijvoorbeeld van een molecuul een muffin? Of hoe slim zijn dieren nu eigenlijk? Tijdens ‘Kunst & Kids’ leren kinderen over het werk van beroemde kunstenaars en gaan ze zelf een kunstwerk maken. De allerkleinsten kunnen wekelijks genieten van een gezellig voorleeshalfuurtje in diverse vestigingen. Een fijn relaxmomentje voor (groot)ouder en kind, en belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen.

De bieb als ontmoetingsplek

Ben je een echte leesfanaat? Natuurlijk ben je bij de bieb dan nog steeds aan het juiste adres. De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert leeskringen, speeddates voor lezers die zich bij een leeskring willen aansluiten (‘Lezer zoekt lezers’), Koffie & Boek en de Boekenproeverij. Allemaal activiteiten om boeken te ontdekken, er met elkaar over te praten en andere lezers te ontmoeten. Maar je kunt natuurlijk ook nog gewoon in de bieb terecht voor een praatje, het lezen van een krant of tijdschrift, een kopje koffie of thee, gebruik van de computer, printen en om in alle rust te werken of studeren.

Nieuwsgierig geworden? Kom eens langs bij een bibliotheek bij jou in de buurt of kijk op www.obgz.nl
 

Dit vind je misschien ook leuk...