Nijmeegs vrouwenmagazine BEP krijgt vervolg
BEP, het magazine voor en over inspirerende vrouwen uit Nijmegen, krijgt een vervolg. Na het succes van de lancering vorig jaar verschijnt op 21 november de tweede uitgave. In verhalen met en over meer dan 50 vrouwen is de centrale boodschap om elkaar te bewonderen en niet te veroordelen.
Initiatiefnemers Marie Cecile Oosterhout en Tessa Benders van ontwerpbureau StudioBont kijken tevreden terug op de eerste uitgave, die in november 2021 verscheen. Ze vonden het toen de hoogste tijd voor een platform vol bijzondere dromen, initiatieven, carrières en levensverhalen, zodat vrouwen wat trotser op elkaar zouden zijn. En daar bleek behoefte aan: alle 1250 gedrukte magazines die online en via boekwinkels werden aangeboden, waren in korte tijd uitverkocht.
Wonen en zelfliefde
Reden voor Oosterhout en Benders om BEP een vervolg te geven. Editie 2 van het magazine, dat met een knipoog verwijst naar het werkwoord ‘beppen’ (praten over onbelangrijke zaken) en de korte vrouwennaam BEP, is in de maak. Daarin onder meer een woonspecial en aandacht voor zelfliefde. Verspreid over 136 pagina’s komen tientallen vrouwen uit Nijmegen of met een duidelijke link met de stad aan het woord.
Onder hen is Elly Wolf, wijkadviseur van woningcorporatie Talis en genomineerd voor Nijmegenaar van het jaar 2020. Ze gaat door het vuur voor bewoners, bemiddelt bij ruzies en treedt op bij gevaarlijke situaties. Wolf is tevens bekend van de KRO-NCRV-documentaire De Kolping. Andere vrouwen die aan bod komen zijn GroenLinks-Tweede Kamerlid Lisa Westerveld en de geboren Nijmeegse Daphne Deckers. Centrale boodschap door alle verhalen heen is: bewonder meer en oordeel minder. Oosterhout: “Laten we trots zijn op vrouwen in onze omgeving. Er zijn veel bijzondere verhalen te vertellen. Door die verhalen te lezen, leer je elkaar kennen.”
Duurzame productie
Voor de initiatiefnemers staat een duurzame productie voorop. Ze zijn zich bewust van de footprint die ze achterlaten met het magazine. Door met pre-orders te werken, bestellen ze alleen wat ook daadwerkelijk gebruikt wordt. “We hebben te vaak een overschot aan drukwerk zien verdwijnen in papierbakken. Dat willen we niet”, verklaart Oosterhout. Het lokale team maakt voor de bezorging vooral reiskilometers per bakfiets en te voet.