Nijmeegs Podiumtalent in Het Schort Kort Festival op 16 en 17 november 2024

Op zaterdagavond 16 november en zondagmiddag 17 november 2024 vindt de vijfde editie van het Schort Kort Festival plaats in De Lindenberg. Dit evenement, georganiseerd door Jobert Franken in samenwerking met De Lindenberg, biedt een podium aan talentvolle amateurgezelschappen uit Nijmegen. Het festival richt zich op korte voorstellingen in theater, dans en muziek. Geniet van een weekend vol creativiteit en ontdek het talent van Nijmeegse amateurkunstenaars.

Jobert Franken benadrukt het belang van dit festival voor de zichtbaarheid van amateurkunst: "Amateurgezelschappen treden vaak alleen op voor vrienden en familie, wat ik zonde vind. Met dit festival krijgen ze de kans om een breder publiek te bereiken."

Divers programma met acht voorstellingen

Het Schort Kort Festival presenteert acht verschillende voorstellingen, verspreid over twee zalen. Elke voorstelling duurt 20 tot 30 minuten.

In de Steigerzaal kunnen bezoekers genieten van Poppentheater Drakenvlieg met hun voorstelling Reutelkeutel, waarin Prinses Zwier op avontuur gaat om haar vader te bevrijden van een vloek. DON2 brengt met Zingend ijs een mix van theater, dans en live muziek, geïnspireerd door verlangens en dromen. Enchanté! vertolkt Franse chansons, en Text Freebiedt een komische kijk achter de schermen van een bijzonder crematorium met de voorstelling Cremataria de Zwaluw.

In de Karolingenzaal presenteert Nuts 'n Glory de lichtvoetige voorstelling Van drie zussen, waarin drie zussen misschien wel hun laatste dag samen beleven. Vai Rosa zingt Nederlandstalige liedjes over de hoogte- en dieptepunten van het leven. Kunstmest toont met Smoestuin de dynamiek tussen twee tuinierders met verschillende opvattingen over het telen van groenten. Tot slot brengt Gino Voeten met Terug bij af! liedjes geïnspireerd door het dagelijks leven, begeleid door René Loermans.

Het Schort Kort Festival vindt plaats op zaterdagavond 16 en zondagmiddag 17 november in de Lindenberg. Kaarten zijn te koop via deze website. Bezoekers kopen een toegangskaartje voor één van de twee zalen en zien dan vier voorstellingen. Programma A in de Steigerzaal en programma B in de Karolingenzaal.

Dit vind je misschien ook leuk…