Nijmeegs Oh Hazar releaset nieuwe single Justice op 4 oktober 2024

Oh Hazar, de Nijmeegse band die bekendstaat om haar rauwe mix van alternatieve artpop, indierock en postpunk, brengt op vrijdag 4 oktober 2024 de nieuwe single Justice uit. Het nummer, afkomstig van hun aankomende debuut-EP Clair Obscur, gaat in op thema’s als macht, onmacht en schuld in een falend systeem.

Volgens frontvrouw Imke Loeffen belichaamt Justice de dualiteit die centraal staat in de filosofie van Oh Hazar. “We navigeren constant tussen contrasten,” legt ze uit. “In Justice onderzoeken we de spanning tussen macht en machteloosheid. Het moment waarop de schuld moet worden verdeeld en deze dreigt neer te komen bij wie hem niet verdient. Daar spelen we ook mee in de videoclip die bij het nummer verschijnt.”

Clair Obscur

Justice is geproduceerd door Simon Akkermans (My Baby, Pip Blom) en is onderdeel van de EP Clair Obscur— een titel geïnspireerd door de Italiaanse schildertechniek die de nadruk legt op het sterke verschil tussen licht en schaduw. Net zoals Caravaggio en Rembrandt op doek gebruikt Oh Hazar de techniek in hun muziek, waarin licht en duisternis botsen. Live levert dit prikkelende shows op met subtiele humor, scherpe vragen en muziek die onder de huid kruipt.

Future Icon 2024

De Nijmeegse band Oh Hazar debuteerde vorig jaar op het Valkhof Festival en speelde sindsdien onder andere een uitverkochte show in Merleyn, de aftershow van The Smile en verschillende zalen en festivals in Nederland. Het viertal trok aandacht van media zoals De Volkskrant en SiriusXM en werd uitgeroepen tot ‘Future Icon 2024’ door KINK. De komende maanden is Oh Hazar te zien in verschillende zalen in Nederland.

©Sarah Huiskamp

Aankomende tourdata

  • 9 oktober 2024 — Patronaat, Haarlem
  • 2 november 2024 — Resistor, Leiden
  • 6 november 2024 — Cat’s Cult, Tilburg
  • 23 november 2024 — Off Track @ De Gelderlandfabriek, Culemborg
  • 6 december 2024 — Keldersessies, Zutphen
Justice verschijnt 4 oktober 2024 als single en videoclip bij het label AT EASE (Robin Kester, Library Card e.a.). Luister naar Oh Hazar op Spotify en volg de band via socials.

Misschien ook interessant...