Night of the Nerds terug in Nijmegen

Night of the Nerds, hét creative tech event voor jongeren, komt weer naar Nijmegen! Deze “on tour” editie vindt plaats op 19 november a.s. in De Vasim. Het evenement is opgezet om scholieren te inspireren en in aanraking te brengen met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie. Relevante vervolgopleidingen en het tech bedrijfsleven uit de stad en regio leveren allen hun bijdrage!

Het evenement is meer dan 10 jaar geleden voor het eerst opgezet. En inmiddels een begrip binnen en buiten Brainport regio Eindhoven. Vorig jaar werd het tijd om de spotlights ook eens op de regio Nijmegen te zetten, die óók zoveel te bieden heeft op tech-gebied. Zowel bedrijfsmatig als in vervolgopleidingen-op-fietsafstand.

Na een succesvolle pilot in december ‘23  is het nu een feit: Night of the Nerds on tour in Nijmegen. Op 19 november a.s.,’gewoon’ overdag’ onder schooltijd mogen de leerlingen van de bovenbouw Voortgezet Onderwijs en mbo-studenten een bezoek brengen aan het unieke en vernieuwende evenement.

Tijdens het evenement worden de scholieren ondergedompeld in een wereld vol technologie, creativiteit, design en innovatie. De leerlingen worden aangemoedigd om vanuit hun nieuwsgierigheid te ontdekken en gestimuleerd om te experimenteren. Dit kunnen ze doen in een grote expo, waar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van creative tech beschikbaar zijn. Dit jaar wordt er ook een extra focus gelegd op de connecties met lokale industrieën en opleidingen, om leerlingen echt een beeld te geven van hun mogelijke toekomst in eigen stad. Daarnaast zijn er TechTalks en workshops waar de jongeren nieuwe kennis kunnen vergaren. Denk aan relevante onderwerpen rondom chiptechnologie, Artificial Intelligence, Creative Coding en Tech & Logistiek. 

Night of the Nerds on tour | Nijmegen wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Nijmegen, VO-, ROC-, HAN- en RU-onderwijspartners en het tech-bedrijfsleven.

Ken jij of ben jij een docent met leerlingen die dit aanspreekt? De (gratis) tickets zijn vanaf dinsdag 3 september om 12:00 uur beschikbaar via www.nightofthenerds.com

Dit vind je misschien ook leuk...