Voorleespret voor peuters in de bibliotheek

Iedere maand is er een klein voorleesfeestje voor 2-4 jarigen in verschillende bibliotheken van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Elke keer staat een ander thema centraal, zoals ‘eten’ of ‘lekker eigenwijs’ (het thema van de Kinderboekenweek). Na het voorlezen mogen de kinderen knutselen of een spelletje doen in het thema van het voorleesboek. Meedoen is gratis.

Luisteren naar een voorlezer vergroot de woordenschat, versterkt het taalgevoel en prikkelt de fantasie van kinderen. Ook is het een fijn relaxmomentje voor (groot)ouder en kind. Na het voorlezen kunnen de kinderen lekker actief aan de slag. Tijdens de knutselopdracht mogen ze volop hun fantasie gebruiken. De knutsel mag natuurlijk mee naar huis.  

Wat ligt er op mijn bord?

Het eerstvolgende thema gaat over eten. Er worden verhalen voorgelezen over lekker eten, vies eten, niet willen eten, én kinderen leren waar hun eten vandaan komt. Na het verhaal kunnen de kinderen hun eigen bordje met eten knutselen en verschillende spelletjes spelen.

Gratis aanmelden

De activiteit ‘Voorlezen voor peuters’ vindt in verschillende vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid plaats. Kijk op www.obgz.nl/voorleespret voor data, tijden en thema’s. De activiteit is gratis, maar aanmelden is fijn. Dan ben je zeker van een plekje.

Dit vind je misschien ook leuk...