Nieuw Nijmeegs Kamerorkest speelt twee najaarsconcerten in oktober

Het Nieuw Nijmeegs Kamerorkest en Philips’ Philharmonisch Koor staan opnieuw samen op het podium in Concertgebouw de Vereeniging. Onder leiding van Arjan Tien en met vier fantastische solisten brengen zij het publiek in vervoering met krachtige koorklanken, prachtige orkestrale motieven en memorabele zangsolo’s. Dit concert wordt een week later in het Muziekgebouw in Eindhoven herhaald.

Het Requiem van de Tsjechische componist Antonín Dvořák is een werk uit de latere creatieve periode van de componist. Hoewel het een groot succes was vanaf de première, wordt het maar zelden uitgevoerd en is het daardoor minder bekend dan andere werken van hem uit die periode. Toch doet het stuk niet onder voor zijn bekendere composities. De tederheid en melancholie waarmee het mysterie van leven en dood wordt verkend, maken dit Requiem de moeite waard om vaker uitgevoerd en ervaren te worden.

Door zijn zachte, meeslepende melodieën en nobele klanken creëert Dvořák een rust die het publiek uitnodigt tot zelfreflectie. Dit wordt afgewisseld met talloze momenten van enorme expressiviteit die onmiskenbaar uit de pen van Dvořák voortkomen, zoals de pure dramatiek in het ‘Agnus Dei’ en de intense chromatiek die als motief in bijna alle delen terugkeert.

DvořáK

"Een oprecht mens behoeft geen angst voor de dood te hebben. Omdat het hier op aarde zo mooi is, kunnen we van al het goede moeilijk afstand nemen. Maar de dood hoort bij het leven het is een van de natuurwetten en daar hebben wij nietige wezens ons maar bij neer te leggen."

Dirigent: Arjan Tien

Koor: Philips’ Philharmonisch Koor (PPK)

Solisten: Elisa Maayeshi (sopraan), Vizma Zvaigzne (alt), Jack Roberts (tenor), Fabian Homburg (bas)

De concerten vinden plaats op dinsdag 22 oktober 2024 om 20.15 uur in Concertgebouw de Vereeniging Nijmegen en op dinsdag 29 oktober 2024 om 20.15 uur in Muziekgebouw Eindhoven. De entreeprijzen in Nijmegen zijn €19.50 (jongerenkorting), €24.50 (met kortingscode) of €29.50 (vol tarief).

 

Dit vind je misschien ook leuk...