Musici azc Nijmegen spelen familieconcert met Harmonie Hatert

Op zondag 13 oktober vindt het feestelijke familieconcert Mundo Sonora plaats in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. Tijdens het concert zullen de musici van Harmonie Hatert samen optreden met muzikale nieuwkomers uit het azc in Nijmegen, waarbij ze één orkest vormen. Het concert onderstreept de kracht van muziek als universele taal die mensen samenbrengt, ongeacht hun achtergrond of taal. Muziek verbindt.

Het familieconcert Mundo Sonora wordt georganiseerd door Orchestre Partout, een organisatie die al jaren wekelijks, samen met Cultuurhuis De Lindenberg, muziekworkshops aanbiedt in het azc Nijmegen. De musici uit het azc Nijmegen vormen een band die regelmatig optreedt in de stad. Nu bundelen Harmonie Hatert en de azc-bewoners hun krachten en treden ze samen op in Concertgebouw De Vereeniging, dat haar zaal en techniek beschikbaar stelt. Ruim 50 muzikanten brengen een kleurrijk repertoire van liefdesliedjes tot dansmuziek in het Arabisch, Nederlands en Farsi. Dit belooft een feestelijke middag te worden met veel onverwachte muzikale ontmoetingen!

Universele taal

“De bewoners uit het azc Nijmegen hebben vaak veel meegemaakt. In de muziekworkshops van Orchestre Partout kunnen zij zich ontspannen. De deelnemers spelen en zingen liedjes uit hun moederland die verbonden zijn met goede herinneringen. Muziek is een universele taal die iedereen begrijpt. Mensen die verschillende talen spreken, ontmoeten elkaar en maken nieuwe vrienden. Wij zien dit steeds weer gebeuren tijdens ons werk in azc’s en daarbuiten. Muziek biedt positieve energie. De impact hiervan is enorm," aldus Ted van Leeuwen, oprichter van Orchestre Partout en workshopleider in azc Nijmegen.

Voor meer informatie en tickets ga naar sedv.nl/mundosonora.

Dit vind je misschien ook leuk...