Music Moves traint jongvolwassenen in het organiseren van events voor mensen die het feest vaker moeten missen

Music Moves traint jongvolwassenen tussen de 17 en 30 jaar. Met de hulp van experts uit de culturele sector, het maatschappelijke veld en de muziekwereld organiseren de deelnemers, na het volgen van vijf gratis trainingen, hun eigen muziekevent voor mensen die daar doorgaans niet naartoe kunnen, zoals vluchtelingen, daklozen, ouderen of jongeren met een beperking. Vanaf oktober vindt Music Moves voor het derde jaar op rij plaats in Nijmegen.

Bij Music Moves volgen de deelnemers een gratis trainingsprogramma van ongeveer vijf weken over thema's als eventmanagement, maatschappelijk werk en ondernemerschap. Tijdens zes trainingen, gegeven door professionals binnen de sociale en culturele sector, ontwikkel je je als mens, professional en organisator. Na de vijfde training organiseer je met andere deelnemers een eigen muziekevenement voor een bijzondere doelgroep. Eerder organiseerde Music Moves al disco-avonden voor jongeren met het syndroom van Down, technoraves voor doven en slechthorenden, open podia in daklozencentra en salsamiddagen in verzorgingshuizen.

De kick-off in Nijmegen is op donderdag 17 oktober in de Lindenberg Nijmegen, gevolgd door trainingen bij onder meer Waalhalla, Trafo en de Basis. Music Moves is bedoeld voor jongeren van 17 t/m 30 jaar. Je kunt deelnemen zonder dat je muzikant bent of ervaring hebt met muziek. Schrijf je in voor het gratis trainingsprogramma in Nijmegen via dit formulier.

Dit vind je misschien ook leuk…