Middeleeuwse ambachten terug op kasteel Hernen

Tijdens de Kids-Zomerweken organiseert kasteel Hernen een aantal ambachtenmiddagen. Vorig jaar werd er voor het eerst een ambachtenactiviteit georganiseerd in en rond het kasteel. Vanwege groot succes is er voor gekozen dit jaar elke zondag in augustus verschillende ambachtslieden hun vaardigheden te laten zien en de bezoekers mee terug te nemen naar de middeleeuwen.

De ambachtenmiddag staat volledig in het teken van de ambachten die men op een kasteel kon vinden in de middeleeuwen. Zo zal de smid druk bezig zijn met het maken van ijzerwerk en de touwslager met het maken van touw. Verder worden er manden gevlochten, er wordt geborduurd met enorme precisie en zo zijn er nog meer ambachtslieden die hun kunde tonen. Kinderen en hun (groot)ouders/verzorgers kunnen niet alleen kijken, maar ook een handje meehelpen.
 
©Ton Rothengatter

De Kids-Zomerweken

In de zomervakantie, van 23 juli t/m 18 augustus, zijn er weer de Kids-Zomerweken op kasteel Hernen. Thema dit jaar is Kasteelse Spelen. Kinderen kunnen samen met hun (groot)ouders middeleeuwse (bord)spelletjes spelen, meedoen aan het grote ganzenbord en ontdekken wat voor spelletjes er in de middeleeuwen werden gespeeld op het kasteel. Op de binnenplaats van het kasteel kunnen kinderen hun (groot)ouders uitdagen voor een duel boogschieten.  
 
 

Praktische informatie

Datum: zondag 4, 11 en 18 augustus 2024
Tijd: 13.00 - 17.00 uur
Locatie: kasteel Hernen, Dorpsstraat 40 - Hernen
Entree: volwassenen € 13,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs en museumkaarthouders gratis op vertoon van fysieke pas
Reserveren: noodzakelijk via www.glk.nl/hernen
 
Ga voor meer informatie en het actuele programma naar de website van Kasteel Hernen.

Dit vind je misschien ook leuk...