Martyna van Nieuwland vertrekt bij Music Meeting

Martyna van Nieuwland vertrekt per 1 oktober 2024 als artistiek leider van Music Meeting. Martyna was de afgelopen festivaledities belangrijk voor vernieuwende programmering op het vlak van global music en muzikale ontmoetingen in Nijmegen. Van actuele muziek tot eeuwenoude muziektradities en interdisciplinair programma kenmerkten de door haar geprogrammeerde festivals in 2023 en 2024. Beide edities werden gewaardeerd door muzikanten, publiek, pers en de vakwereld.

Tijdens WOMEX in Manchester – de vakbeurs voor professionals in global music – krijgt Music Meeting op 25 oktober de ‘Future Festival Award’, een prijs voor onze stappen op het gebied van duurzaamheid, sociale inclusie en cultureel erfgoed. Martyna heeft zich daar samen met het team voor ingespannen.

Desondanks hebben we als bestuur van de Stichting Music Meeting geconstateerd dat onze ambities en die van Martyna uiteenlopen. Voor de uitvoering van de nieuwe meerjarenplannen van Music Meeting en alle kansen en (financiële) uitdagingen die daar mee samenhangen, is er helaas onvoldoende match. Martyna zal op afstand betrokken blijven bij de programmering van de editie van het Music Meeting Festival voor komend jaar, die van 7 t/m 9 juni 2025 zal plaatsvinden en nog voor een belangrijk deel haar signatuur zal dragen.

Het bestuur van de Stichting Music Meeting en het team bedanken Martyna van Nieuwland voor haar inzet in de afgelopen jaren en haar waardevolle muzikale ideeën voor de volgende festivals. Met directeur Sophie Blussé gaan wij op zoek naar versterking van het team.

Dit vind je misschien ook leuk...