Maak kennis met ‘de Pleiners’ van het Joris Ivensplein

Wie wonen en werken er aan en op het Joris Ivensplein? En wie bezoeken het plein? Laat je verrassen door de expositie ‘de Pleiners’ op het plein.

Tot en met 16 oktober vind je op het plein een portretexpositie waarbij de Pleiners van het Joris Ivensplein zich voorstellen. Je vindt hier het verhaal van de visboer Hein die al van kinds af aan in zijn viskraam te vinden is, Benjamin die hier graag komt skaten, buurvrouwen Agnes en Riet die hier al hun hele leven wonen, Ali die de duiven komt voeren, Lucienne die hier om geld vraagt voor onderdak, Jimmy de wijkagent en nog wat Pleiners.
De expo was eerder te zien op Mariënburgplein, Plein 1944, Koningsplein en de Grote Markt. De laatste editie volgt in december in de Molenpoortpassage.

Janneke Bos

De Pleiners is een initiatief van Janneke Bos. Zij geeft als kunstenaar mensen een gezicht in allerlei vormen en projecten. Ze gaat elke dag de straat op om een verhaal op te halen van een willekeurige ontmoeting. Deze portretten post ze op Facebook en Instagram in de rubriek ‘De Mensen in Nijmegen’. Het doel van het project is mensen met elkaar te verbinden. Een selectie van De Pleiners is in de hele maand oktober te zien in de hal van bibliotheek de Mariënburg.

Hartje Nijmegen

De Pleiners is één van de projecten uit het Actieplan Binnenstad van Hartje Nijmegen in samenwerking met de gemeente Nijmegen. In dit plan staan acties en projecten die ervoor zorgen dat de binnenstad een aantrekkelijke plek blijft om te bezoeken, om in te wonen én te ondernemen.

Meer weten over Hartje Nijmegen? Lees hier meer.

Misschien ook interessant...