Kinderboekenweek in de bibliotheek: lekker eigenwijs

Van 2 tot en met 13 oktober is het weer zover: de Kinderboekenweek! Het thema van deze 70e editie is ‘lekker eigenwijs.' Ook bij de Bibliotheek Gelderland Zuid staan eigenwijze verhalen centraal. In Bibliotheek Hatert staat een voorstelling over een eigenwijze prullenbak op het programma, in Bibliotheek Mariënburg en Bibliotheek Zwanenveld een eigenwijs voorleesfeest, en er is volop voorleespret voor peuters in meerdere bibliotheken.

Voorstelling in Bibliotheek Hatert

In Bibliotheek Hatert komt op vrijdag 11 oktober theatermaker Melvin langs. Zijn interactieve en leerzame voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar gaat over een prullenbak, maar niet zomaar een prullenbak: een hele eigenwijze prullenbak. Want deze prullenbak wil geen prullen in zijn bak. Melvin snapt er niets van. Recyclen is toch juist leuk? Melvin Kunst neemt de kinderen mee op avontuur met interactieve spelletjes, muziek en dans. De voorstelling begint om 15.15 uur en duurt tot 16.00 uur. Een kaartje kost €5,- voor bibliotheekleden en €6,- voor overige bezoekers. Ze zijn hier verkrijgbaar!

Een eigenwijs voorleesfeest

In Bibliotheek Mariënburg en Bibliotheek Zwanenveld viert de bieb op zaterdag 12 oktober eigenwijze ideeën en originele personages in verhalen. Na het voorlezen kunnen kinderen creatief aan de slag met het maken van een tooi, staart, vleugels of wat ze ook maar kunnen verzinnen om mensen mee te versieren. Er is drinken met wat lekkers. Kinderen die verkleed komen, maken kans op de prijs voor de mooiste outfit. Het eigenwijze voorleesfeest begint in beide bibliotheken om 11.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Het feest is geschikt voor kinderen van 4 jaar en ouder. De toegang is gratis.

©Marcel Krijgsman

Voorleespret voor peuters

De allerkleinsten tot 4 jaar kunnen in Bibliotheek Hatert (2 oktober om 15.00 uur), Muntweg (3 oktober om 15.30 uur), Mariënburg (9 oktober om 10.00 uur), Zwanenveld (9 oktober om 10.30 uur) en De Biezantijn (16 oktober om 10.30 uur) naar Voorleespret voor peuters. Na het voorlezen mogen de kinderen knutselen of een spelletje doen in het thema van de Kinderboekenweek: lekker eigenwijs! Meedoen is gratis. Wel even van tevoren aanmelden om zeker te zijn van een plek.

BengelBingo 

In alle Nijmeegse bibliotheken zijn van 16 september tot en met 31 oktober gratis BengelBingokaarten verkrijgbaar. Door het doen van eigenwijze opdrachten kunnen kinderen plaktattoos van bekende boekfiguren sparen, zoals Paco, de NEEhoorn, Prinses Arabella en Gozert.

Kijk voor meer informatie en eigenwijze boekentips op www.obgz.nl/kinderboekenweek.
 

Dit vind je misschien ook leuk...