Hoe dan?! Ontdekactiviteiten voor kinderen en hun (groot)ouders in de bieb

De Bibliotheek Gelderland Zuid heeft iets nieuws: Hoe dan?!, een reeks van vier activiteiten voor nieuwsgierige kinderen en hun (groot)ouders. Samen leer je iets nieuws over de wereld en ga je actief aan de slag. Iedereen die de vier verschillende activiteiten heeft bezocht, mag op zondag 22 juni gratis naar een speciale XL-editie met schrijfster, reptielendeskundige en presentatrice Sterrin Smalbrugge in Bibliotheek Mariënburg.

De bieb is een schatkamer vol kennis en informatie die je helpt je om de wereld om je heen beter te begrijpen. In zes verschillende vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid vinden gratis Hoe dan?!-activiteiten plaats: ook in Bibliotheek Zwanenveld en Bibiotheek Hatert in Nijmegen. Kleine en grote mensen leren wat moleculen zijn, waar je mythische monsters kunt vinden, welke wonderlijke zintuigen alleen dieren hebben of hoe je een topsporter wordt.  

Hoe maak je van een molecuul een muffin?

In de herfstvakantie kunnen kinderen in Bibliotheek Hatert en Bibliotheek Zwanenveld aan de slag met moleculen. Deze workshop van Mad Science zit vol met experimenten zoals modelmoleculen bouwen, het formaat van een atoom ontdekken, chemische reacties veroorzaken en een chemische muffin ‘bakken’. De beetje gekke professoren van Mad Science weten altijd te verbazen met hun proeven en experimenten. Op woensdag 23 oktober van 11.00 tot 12.00 uur vindt deze workshop in Bibliotheek Hatert plaats, op vrijdag 25 oktober van 14.00 tot 15.00 uur in Bibliotheek Zwanenveld. Reserveer gratis kaartjes via www.obgz.nl/hoedan. Zowel kleine als grote mensen hebben een kaartje nodig. Bij deelname aan elke Hoe dan?! krijgen kinderen een speciale button.

XL-editie met Sterrin in Bibliotheek Mariënburg

De Hoe dan?!-reeks wordt op zondag 22 juni 2025 afgesloten met een XL-editie in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen. Niemand minder dan de bekende reptielenexpert, presentatrice en schrijfster Sterrin Smalbrugge is dan in de Nijmeegse stadsbieb. Met een Feit en Fabel quiz neemt ze iedereen mee op een avontuur vol leuke weetjes en verrassingen. Kinderen mogen vragen stellen en na afloop kunnen ze Sterrin ontmoeten en met haar op de foto. De XL aflevering van Hoe dan?! kost 5 euro voor bibliotheekleden en 6 euro voor overige bezoekers. Heb je alle eerdere Hoe dan?!-edities bezocht in jouw bieb en de vier verschillende buttons verzameld? Dan mag je met één ouder gratis naar binnen bij de XL-editie.

Dit vind je misschien ook leuk...