Herfstvakantie in de Lindenberg

Op zaterdag 19 oktober start de herfstvakantie. Het moment om er met de kinderen op uit te gaan. In de Lindenberg is er een speciaal herfstvakantieprogramma met voorstellingen voor kinderen vanaf 4 tot 10 jaar en extra activiteiten. Zo komen er analoog astronauten langs en geeft podcastmaker Misha Koole (o.a. bekend van de NTR en VPRO) een workshop met geluiden rondom mysteries in het gebouw van de Lindenberg. Vervelen is er deze herfstvakantie dus niet bij!

Voorstellingen

Op zondag 20 oktober komt Studio Figur met de fantasierijke voorstelling Toen mijn vader de nacht in vloog, geschikt voor kinderen van 6 tot 10 jaar oud. Met (film)beelden, muziek en poppen worden de bezoekers meegenomen in een avontuurlijke reis, voorbij de grenzen van Nederland. Op woensdag 23 oktober komt Het Laagland met de muzikale voorstelling Ruimtereis (4+). De slaapkamer van twee astronautjes in spé ontpopt zich tot een spectaculair lanceringsplatform in deze aanstekelijke kleutersciencefiction. Sara de Monchy, maker van de populaire NTR-podcast Sara's Mysteries, sluit de herfstvakantie op zondag 27 oktober af met de gelijknamige voorstelling. Samen met de kinderen lost ze nieuwe mysteries op, live in het theater.

Extra activiteiten rondom voorstellingen

Rondom de voorstellingen Ruimtereis (4+) en Sara’s Mysteries (6+) is er een randprogramma in het kader van de Nationale KinderTheaterWeek. Bij de voorstelling Ruimtereis komt analoog astronaut Charlotte Pouwels langs met haar collega’s in volledig uitgeruste ruimtepakken. Een analoog astronaut is iemand die op ruimtemissie gaat, terwijl ze op aarde blijven. Deze missies helpen bij het voorbereiden op echte ruimtemissies. Bezoekers mogen o.a. door een headset praten met de astronauten, de ruimtepakken van dichtbij bekijken en kijken naar gesimuleerde ruimtemissies. Bij de voorstelling Sara's Mysteries komt podcastmaker Misha Koole langs om kinderen te laten ervaren hoe het is om zelf een podcast te maken. Gewapend met een microfoon en veel vragen trekken zij door het gebouw van de Lindenberg om zoveel mogelijk mysteries te ontrafelen.

Het complete herfstprogramma is te vinden op de website van de Lindenberg. Tickets voor de voorstellingen kosten €9,- (jeugd) en €15,- (volwassenen). Het randprogramma is gratis te bezoeken en wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Theaterfonds en het Cultuurfonds, ondersteund door de VriendenLoterij.

Dit vind je misschien ook leuk…