Grootste filmfestival voor kinderen deze herfstvakantie weer in Nijmegen

In de herfstvakantie barst Cinekid weer los in arthouse LUX: het grootste film- en mediafestival voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. Duik van zaterdag 19 oktober t/m zondag 27 oktober negen dagen lang in de mooiste films en doe mee aan workshops en masterclasses. Bekijk het volledige programma op de website van LUX

Filmprogrammeur Linda Croonen kijkt er weer naar uit: "Ieder jaar is het weer een groot feest. Al die blije gezichtjes die vol verwachting in de zaal zitten. We hebben er zin in!". Voor iedere leeftijdscategorie zijn er meerdere programma’s te bezoeken (2-5 jaar, 6+, 8+, 10+). Bezoek bijvoorbeeld in je pyjama de opblijffilm Mijn naam is Courgette (6+), doe mee aan de workshops 'Kunst Leeft' (6+) en 'Cinekid Nep Nieuws' (8+), kijk de films De familie Muis (4+) of Listen Up (10+) of bekijk alvast de voorpremière van Red de Jungle (6+) die later dit jaar in première gaat. Voor de allerkleinsten is er ook een editie van LUXMini: de eerste bioscoopervaring voor de allerkleinste filmfans (2 t/m 6 jaar) met lieve animatiefilms, gedimde lichten en zachter geluid.

Kaarten voor de films en workshops kosten €8,00 (voor zowel kinderen als volwassenen). Koop je kaarten via lux-nijmegen.nl/cinekid2024.

 

Dit vind je misschien ook leuk...