Foto-expositie ‘De kunst van architectuurfotografie’ in Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

Van 4 oktober tot en met 31 december exposeert Fotograaf Bob in de expositiegang van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. Het thema van de expositie is ‘De kunst van architectuurfotografie’. In deze expositie zie je hoe architectuur en fotografie samensmelten.

Fotograaf Bob: “Iedere architect heeft een visie op het verbinden van mensen, gebouwen en omgeving. Daardoor ontstaan er allerlei verrassende lijnen, vormen en patronen. De kunst is om een creatieve, spannende en prikkelende compositie te maken van architectonische vormen, lijnen en patronen. De keuze van je lens, standpunt en perspectief bepaalt wat, en hoe, je iets laat zien. Je kunt bijvoorbeeld inzoomen op specifieke details, of spelen met het contrast tussen schaduw en licht, herhaling, symmetrie en reflectie. Architectuurfotografie is meer dan een gebouw fotograferen of details ervan. Het is als een portretfoto maken. Je laat het karakter van het gebouw zien, de ziel van het ontwerp. Ik wil mensen met mijn architectuurfotografie verrassen, verbazen en verwonderen. Ik wil hun fantasie prikkelen en ze laten nadenken over de verschillende vormen die ze zien.”

Expositie in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

“Ik hoop dat mijn foto’s zorgen voor een positieve afleiding voor de patiënten en bezoekers in een vaak toch spannende omgeving, zodat ze hun gedachten even op iets anders kunnen zetten. Fotograferen is mijn passie; het maakt me gelukkig. Het is voor mij net zo essentieel als eten, drinken en ademen. Door dit fantastische beroep kom ik op bijzondere plekken en ontmoet ik mensen die bijzondere verhalen vertellen.”

Meer over FotograafBob vind je op www.fotograafbob.nl.

Dit vind je misschien ook leuk…