Film 'The Kid' met live orgelmuziek in Stevenskerk Nijmegen

Op dinsdag 17 september aanstaande begeleidt organist Cor Ardesch live de filmvertoning van The Kid van Charlie Chaplin in de Stevenskerk in Nijmegen. De film begint om 20.15 uur, met een voorprogramma bestaande uit een videoproject van Alexander de Bie.

Over The Kid

The Kid, de eerste lange speelfilm van Charlie Chaplin, is een stil meesterwerk over de kleine zwerver die zich ontfermt over een vondeling die uitgroeit tot een aandoenlijk schoffie. De politie, die hen in de gaten houdt, is ervan overtuigd dat de zwerver niet voor het kind kan zorgen en laat het jongetje ophalen door de kinderbescherming. The Tramp is inmiddels te gehecht aan het jongetje en probeert hem te redden. De moeder van het jongetje is inmiddels rijk en beroemd en heeft spijt van haar daad. Ze komt af en toe in zijn buurt, onwetend dat John haar zoon is.

De film wordt wereldwijd geroemd door recensenten en publiek. Het verhaal is een perfecte mix van drama en komedie en wellicht wel het meest persoonlijke en autobiografische werk van Chaplin. Decors en thema’s komen voort uit het armoedige Londen van Chaplins jeugd.

Orgelspel van Alexander de Bie

In het voorprogramma van de film presenteert organist Alexander de Bie drie video's met live orgelspel, van achtereenvolgens de beroemde Toccata en Fuga in d van Bach, het eerste deel uit zijn Kunst der Fuge, en de Star Wars Imperial March van John Williams. De zeer beweeglijke beelden en de snelle montage van de video's, gemaakt door Reilin Lopez, zijn ontleend aan de videocliptechniek uit de popmuziek. Deze video's maken deel uit van een vernieuwend project waarmee Alexander de Bie het orgel bij een breder en jonger publiek wil promoten.

Kaarten kosten €15,- euro en kunnen gereserveerd worden via deze link.

Dit vind je misschien ook leuk...