Eline Gerritsen van ROC Nijmegen is Leraar van het Jaar!

Na een superspannende finale tussen drie toppers is docent Eline Gerritsen op 3 oktober 2024 verkozen tot Leraar van het Jaar voor het mbo. Eline: "Ik ben trots op het mooie mbo-onderwijs en zal deze titel met ongelooflijk veel trots en enthousiasme gaan uitdragen!"

Eline is docent Horeca bij ROC Nijmegen en werd genomineerd door haar studenten. In juni werd zij met deze nominatie verrast door de Stichting Leraren van het Jaar, die een taart liet bezorgen op school.

Wat Eline bijzonder maakt

Na deze nominatie volgden een persoonlijke pitch en brieven van studenten, ouders van studenten en collega’s, waarin zij vertelden waarom Eline de titel verdient. Een van haar studenten zegt: "Eline is altijd heel erg betrokken. Ze weet wat er speelt, niet alleen op school maar ook thuis. Ze doet er alles aan om je verder te helpen en te zorgen dat je geen studievertraging oploopt. Het gaat haar niet alleen om de prestaties op school, maar ze geeft echt om jou als persoon. Ze vraagt vaak hoe ze je kan helpen en doet dat dan ook echt."

En de winnaar is!

Vandaag stond Eline, samen met Sabien Jansen (Curio Breda) en Loes Dekkers (ook van ROC Nijmegen!), voor de vakjury om de titel te bemachtigen. Staatssecretaris van Onderwijs Mariëlle Paul en Andrew Niemeijer, voorzitter van Stichting Leraren van het Jaar, maakten de winnaar bekend: Eline is de Leraar van het Jaar 2024 voor het mbo!

De vakjury zegt over Eline: "Eline ziet de mens achter de student, zij kunnen zichzelf zijn bij haar. Ze haalt de praktijk naar binnen in haar lessen en neemt studenten mee naar de praktijk. Een leraar met zoveel kennis en vaardigheden is er een die je wilt hebben en graag wilt zijn!"

Als Leraar van het Jaar is Eline een jaar lang de ambassadeur van het mbo-onderwijs. In deze rol wil ze graag in gesprek over hoe we mbo-studenten nog beter kunnen begeleiden in de toekomst. Zodat ze de rust en ruimte hebben om hun talenten te ontwikkelen en het maximale uit zichzelf te halen. Daarnaast wil ze graag bijdragen aan de ontwikkeling van vaardigheidsgericht onderwijs. Een aanpak waarbij studenten inzicht en waardering krijgen voor alle vaardigheden (kennis, vaardigheden en competenties) die ze bezitten.

Dit vind je misschien ook leuk…